Itt a nyár – Jönnek az ajándék vezetések a Pompeji-kiállításon

Megérkezett a nyár Szegedre, és vele együtt megérkeztek az ajándék tárlatvezetések is a Pompeji-kiállításra. A frissen megnyílt tárlaton csütörtökön délutánonként tartanak ajándék tárlatvezetéseket a látogatóknak. A múzeum ezeken a napokon 20 óráig tart nyitva.

Pompeji_05

Nyári nyitva tartásra áll át a szegedi Móra Ferenc Múzeum: június 30-tól csütörtökönként 20 óráig tart nyitva a Móra-múzeum, a Fekete ház és a Kass Galéria. Ezeken a helyszíneken így a kellemes nyári estéken is meg lehet tekinteni a frissen megnyílt Pompeji-kiállítást.

A hosszabbított nyitva tartás mellé ajándék vezetések is „járnak”: a látogatók ingyenes tárlatvezetéseket kapnak belépőjegyük mellé. A Móra Ferenc Múzeum Pompeji-kiállításán 17 órakor, a Fekete házban pedig 18.30-kor indulnak az ajándék vezetések minden csütörtökön.

Pompeji_04

A múlt héten megnyílt Pompeji-kiállítás nem csak a Vezúv 79-es kitörését, hanem a gladiátorok világát, a színházak és fürdők világát, a mindennapi életet is bemutatja a Móra-múzeumban és a Fekete házban. A Kass Galériában pedig ókori római témájú festményekkel, grafikákkal találkozhatnak az érdeklődők.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum