Díjazott élmények – Szandi is örömmel olvasta a pályázatokat

Június 23-án átadásra kerültek az idén 25 éves Cardex Európa Kft. által kiírt, „Tanulj angolul a Verity Rose-zal”pályázat díjai. 

Verity Rose díjátadó - Fotó: Honéczy Barnabás

Verity Rose díjátadó – Fotó: Honéczy Barnabás

A cég elkötelezett támogatója a legfiatalabb generáció nyelvi fejlődésének, ezért nemrég pályázatot hirdetett 9-18 éves lányok számára, hogy felhívja a figyelmet az angol nyelv hasznosságára. A pályázathoz a Verity Rose termékcsalád angolszász karakterei adták az ötletet, fődíja pedig kategóriánként egy féléves angol nyelvtanfolyam volt, melyet a Helen Doron English nyelviskola ajánlott fel. A pályázóknak legszebb, barátsággal kapcsolatos élményüket kellett megfogalmazniuk angol vagy magyar nyelven, melyet négytagú zsűri bírált el.

A Cardex számára fontos volt, hogy olyan hiteles személyeket nyerjen meg a feladatnak, akik képviselni tudják a pályázat szellemiségét, így külön öröm, hogy a vállalkozás mellé állt – a Helen Doron English nyelviskola mellett – a Móra Könyvkiadó és Szandi, aki gyakorló családanyaként maga is azt vallja, hogy a gyerekek érvényesüléséhez elengedhetetlen a nyelvek ismerete.

Fotó: Honéczy Barnabás

Fotó: Honéczy Barnabás

„Lenyűgözött a pályázatok mennyisége és minősége, hogy milyen sok értelmes, tehetséges gyerek van, annak ellenére, hogy a mai chatelős világ nem ebbe az irányba megy. Örömmel olvastam a pályázatokat, mert a gyerekek rendkívül szellemesen, gazdag szókinccsel, fordulatosan írták le élményeiket” – mondta el az énekesnő a díjak átadását megelőző beszélgetésen, amit Csisztu Zsuzsa vezetett. Később az is kiderült, hogy Szandi lánya, Blanka kéttannyelvű gimnáziumba jár, fiai pedig általános iskolában tanulják intenzíven az angolt, a tanulásban pedig nagyon is motiváltak. „Amikor bemegyek a nagyfiam szobájába, aki 14 éves, azt látom, hogy ő már csak angol nyelven néz filmeket, és bármit meg akar keresni a google-on, azt is angolul üti be” – mesélte el az egybegyűlteknek a büszke édesanya.

Fotó: Honéczy Barnabás

Fotó: Honéczy Barnabás

A kiírásra számos remek fogalmazás érkezett, így a zsűrinek nem volt könnyű dolga. Balthazár Dóra, a Verity Rose termékcsalád márkamenedzsere, Mészáros Szilvia, a Helen Doron Hungary szakmai vezetője, Kovács Zsanett, a Móra Könyvkiadó marketing és kommunikációs munkatársa és a kétszeres EMeRTon-díjas énekesnő, Szandi, a szövegek eredetisége mellett a nyelvhelyességet is értékelte, és kategóriánként két fődíjat, valamint hat különdíjat osztottak ki a pályázók között. A rendezvény háziasszonya Csisztu Zsuzsa volt.

Fotó: Honéczy Barnabás

Fotó: Honéczy Barnabás

A fődíjat magyar nyelvű kategóriában a kilenc éves Kator Hanna nyerte születésnapos élménybeszámolójával, amelyet a zsűri egyhangúan a legjobb pályaműnek értékelt. Az angol pályázatok között legkiemelkedőbb Tuboly Eszter munkája volt. Ott Zsuzsanna, Győrfi Rubina, Peresztegi Hanna, Mezei Réka, Weternik Fanni Panna és Mixtai Márta munkáját különdíjjal jutalmazták. Ők egy-egy nagy értékű Verity Rose ajándékcsomagot kaptak, amit közülük négyen a helyszínen vettek át.