Múzeumok Éjszakája a Ludwigban

Az éjszakába nyúló múzeumi fesztivál idejére esik a Szendedély. Rajongás és művészet, valamint a Rock/tér/idő című kiállítások záróhétvégéje.

cfca5ec2-0717-4f1c-a805-dae73396a2fd

A berlini Künstlerhaus Bethanienből érkezett Szenvedély. Rajongás és művészet című válogatás a 60-as, 80-as évek zenei rajongói magatartását járja körül, különös tekintettel a rockzenére. A Rock/tér/idő pedig a magyarországi underground könnyűzene és a képzőművészet kapcsolatára fókuszál ugyanebben az időszakban, s mérföldkőnek tekintett műveket, helyszíneket, nézőpontokat mutat be. A Múzeumok Éjszakáján a kiállításokhoz sokszínű programkínálat – koncertek, exkluzív tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások – kapcsolódik 16 órai kezdettel.

9d839ab3-6167-430a-8f22-c52bf43bacb7

Az este során az akusztikus formációban érkező Blahalouisiana, a Müller Péter Sziámi Andfriends zenekar, valamint a Müpa és Ludwig által szervezett tehetségkutató, a Garázsband Fesztivál közönségdíjas zenekara, a The Bluebay Foxes ad koncertet a Szenvedély. Rajongás és művészet kiállítóterében.

A Rock/tér/idő kiállításban több exkluzív tárlatvezetésre is sor kerül majd: Földes László „HOBO” mellett Papó (Tilos Rádió), majd Sőrés Zsolt experimentális zeneszerző kalauzolja az érdeklődőket. Sőrés Zsolt a Rock/tér/idő kiállításhoz kapcsolódó, látó és látássérült diákok számára kiírt Hang/szobor/hang pályázatra beérkezett, hangot adó szobrokon való közös zenélésre invitálja a vállalkozó kedvűeket.

Éjszakai Dramatikus képélmény címen tart bemutatót Wolf Eszter és Somogyi Laura képzőművész a félév során nagy sikerrel zajlott pszichológiai tárlatvezetések hangulatában.

The Queer Miracle Goes to LuMu címmel a Szenvedély. Rajongás és művészet című kiállításban a Budapest Pride-dal közösen kiválasztott művekhez kortárs magyar írók és slammerek által írt szövegeket adnak elő színészek és maguk a slammerek, ezzel új megvilágításba, tágabb interpretációs keretbe helyezve a képzőművészeti alkotásokat. Bem Tábornok dj szettje pedig a program teljes ideje alatt hallható lesz a múzeum teraszán.

A RÉSZLETES PROGRAM ITT OLVASHATÓ

Jegyinformáció:

A programok a Múzeumok éjszakája alatt kizárólag karszalaggal látogathatók.

Felnőttjegy: 1500 Ft
Gyerekjegy: 600 Ft (6-18 éves kor között)
6 éves kor alatt díjtalan
A fogyatékkal élők kedvezményein kívül az egyébként megszokott múzeumi kedvezmények ezen az estén nem érvényesek.

Múzeumok Éjszakája karszalaggal belépés 15 órától.

A Ludwig Múzeum nyitva tartása a kiállítóterek telítettsége esetén módosulhat. Biztonsági okokból a programokon csak korlátozott létszámban, érkezési sorrendben lehet részt venni.

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
,