Ahol a kortárs zene is teltházat vonz – Ez komoly! Teltházas az Eötvös-Bartók premier nyilvános főpróbája

A Pannon Filharmonikusok közreműködésével tartják Eötvös Péter: Senza sangue (Vértelenül) című operájának magyarországi bemutatóját június 27-én. A Bartók Kékszakállújával együtt színpadra állított mű nyilvános főpróbája június 25-én lesz, a helyek pedig már most elfogytak. A produkció a kortárs komolyzene általános befogadását felülmúló népszerűségnek örvend. A próbák tegnap este kezdődtek meg a pécsi Kodály Központban.

Próba

Próba

Óriási érdeklődés övezi a szombati nyilvános főpróbát: már most teltházas az Eötvös Péter: Senza sangue – Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára párelőadás. A produkció próbáit tegnap  – a Zene Ünnepén – kezdte meg a PFZ együttese Eötvös Péter személyes irányításával. A zenekar igazgatója, Horváth Zsolt így fogalmazott: „Megtiszteltetés és egyben a zenekar kiváló szakmai hírének elismerése, hogy Eötvös Péter egy hetet Pécsett tölt, és együtt dolgozik az együttessel.”

Az egyedülálló előadás azon különleges alkalmak egyike, melyeken egy kora nyári szombat estén két kortárs komolyzenei alkotás vonzza a közönséget a Kodály Központ széksoraiba. Az esti nyilvános főpróbát délután 6 órakor beavató előadás előzi meg, melyen Alföldi Róbert rendező és Eötvös Péter beszélgetnek majd az Alessandro Baricco novellája alapján íródott Eötvös-operáról és Kircsi László a Kékszakállú rejtett titkairól. A beavató előadás a Pannon Filharmonikusok Bartók Ötpróba projektjének is része: a Bartók Béla műveinek magunkhoz engedésére ösztönző programra eddig több mint százan jelentkeztek.

Forrás: Pannon Filharmonikusok