Elindult a 2016-os Városmajori Színházi Szemle

A kaposvári Csiky Gergely Színház Jézus Krisztus szupersztárjával, telt ház előtt startolt el tegnap az idei év Színházi Szemléje a Városmajorban, amely ismét az előző évad legjobb, nem budapesti szórakoztató előadásai közül mutat be egy csokorra valót a következő két hét folyamán.

Jézus Krisztus szupersztár - Fotó: Nagy Attila (forrás: Szabad Tér Színház)

Kaposvári Csiky Gergely Színház: Jézus Krisztus szupersztár – Fotó: Nagy Attila (forrás: Szabad Tér Színház)

A népszerű musical Bozsik Yvette által rendezett előadásával, kiváló színészek játékával és hangos nézői ovációval indult el a 2016-os nyári évad Színházi Szemléje június 16-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A kaposvári Csiky Gergely Színház Jézus Krisztus szupersztárja után legközelebb június 18-án, szombaton a Makrancos Kata egy egészen újfajta feldolgozását mutatja be Alföldi Róbert rendezésében a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Június 21-én a Miskolci Nemzeti Színház eseménydús komédiája, a Zűrzavaros éjszaka lesz látható Rusznyák Gábor rendezésében, június 28-án pedig a Parti Nagy Lajos által újrafordított Molière: Tartuffe szerepel a versenyprogramban, a tatabányai Jászai Mari Színház előadásában, rendezője Szikszai Rémusz. A Színházi Szemlét két határon túli előadás zárja: a Szabadkai Népszínház Buborékok tánca című tragikomédiája Sebestyén Aba, valamint a nagyváradi Szigligeti Színház Buborékok című vígjátéka Novák Eszter rendezésében.

Tegnapi előadás - Fotó: Nagy Attila (forrás: Szabad Tér Színház)

Fotó: Nagy Attila (forrás: Szabad Tér Színház)

A Szemle versenyprogramját egy négy főből álló szakmai zsűri: Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója, Györgyi Anna színművész, Sándor L. István kritikus és Dömötör Tamás rendező kíséri végig, és értékeli a több kategóriában is kiosztható díjakkal.

Bán Teodóra, Györgyi Anna, Dömötör Tamás, Sándor István, Nagy Attila - Fotó: Nagy (forrás: Szabad Tér Színház)

Bán Teodóra, Györgyi Anna, Dömötör Tamás, Sándor L. István – Fotó: Nagy Attila (forrás: Szabad Tér Színház)

A Városmajori Színházi Szemle a színházi évad kiemelt fesztiválja, amely nemcsak a szakma nyári találkozóhelye, hanem valódi közösségi ünnep is. A programot idén is blogírók követik, a nézők pedig a színház honlapján szavazhatnak a legjobb előadásra.

Bővebb információ: www.szabadter.hu

Forrás: Szabad Tér Színház