Különleges tárlatvezetések és feltörekvő zenekarok – Múzeumok Éjszakája idén is a Várkert Bazárban!

A  Várkert  Bazár  idén  is  csatlakozott  a  Múzeumok  Éjszakája  programjaihoz:  június  utolsó szombatján  egyedülálló  tárlatvezetésekkel,  gyerekeknek  és  felnőtteknek  szóló  művészeti expedíciókkal és a Cseh Tamás Program feltörekvő zenekarainak koncertjével várnak minden érdeklődőt a délután hatkor kezdődő rendhagyó programokon.

LÁTOGATHATÓ KIÁLLÍTÁSOK
Új világ született – Európai testvérháború 1914-1918
Virtuózok
Nézők és képek Pest-Budán – a Pesti Műegylet története és a képzőművészeti nyilvánosság kezdetei a 19. században
Csernus Tibor emlékműterem
Király Ferenc életmű-kiállítás

PROGRAMOK
Testőrpalota

Pihenő szoba:
Erkel Ferenc: Bánk Bán – Káel Csaba nagysikerű operafilmjének vetítése, az este folyamán több alkalommal.

Kiállítótér:
18:00-20:00 – Művészeti expedíció gyermekeknek
20:00-22:00 – Művészeti expedíció felnőtteknek
Expedíciót indítunk kicsiknek és nagyoknak a Nézők és képek Pest-Budán kiállítás festményei között. Megtudjuk, kik voltak az első magyar kiállítók az első nyilvános tárlaton, és kik voltak a magyar mezőny sztárjai.

Déli paloták
19:00, 20:00, 21:00 – Rendhagyó tárlatvezetések az I. világháború Hőseiről az Új világ született című kiállításon
21:00 – Asszonyok, akik otthon maradtak – Császár Angéla és Nagyváradi Erzsébet vers- és sanzonestje

Neoreneszánsz kert
18:00 19:30, 20:30 – Rejtőzködő hőseink: tematikus idegenvezetéseink során a Várkert Bazárhoz kötődő művészek, alkotók hétköznapi, de nagylelkűségük miatt valóban hősies életébe nyerünk bepillantást.
18:30, 20:00, 21:00 – Zsolnay-séta: a Várkert Bazár pavilonjainak mennyezetét díszítő majolika kazetták nyomán az örök kísérletező és újító, Zsolnay Vilmos nyomába eredünk.

Öntőház udvar
15:00-20:00 A Cseh Tamás program nyertes zenekarainak koncertje
15.00 Anton Vezuv
16.00 StabilFrazír lemezbemutató koncertje
17.00 Dope Calypso
18.00 Palma Hills
19.00 Tha Shudras
21:00 Kerekes Band koncert

Kérjük, a tárlat- és idegenvezetésekre, valamint a múzeumpedagógiai foglalkozásokra a muzej@varkertbazar.hu e-mail címen regisztráljanak.

A Várkert  Bazár  idén  nyáron is  rengeteg mozgalmas zenei programot kínál  a kikapcsolódni vágyóknak: június 17. és 19. között itt rendezik meg a II. Budapesti A Capella Fesztivált, majd 21-én A Zene ünnepével folytatódnak a rendezvények. Augusztus  14-ig a Zenélő Budapest programsorozat keretében a Várkert Bazár Gloriettje és szökőkútja környezetében huszár ruhás rézfúvós együttes lép fel minden péntek, szombat és vasárnap 16 és 17 órakor, ugyancsak ebben az időszakban vasárnaponként 14.30-kor és 15 órakor négytagú szaxofon együttes J. Strauss polkáival szórakoztatja a sétálókat a neoreneszánsz kertben, míg a Zeneakadémia jelenlegi és volt növendékeinek kamarazene koncertjei minden csütörtökön, 9.30-tól a Szárazárok színpadon szórakoztatják a közönséget.

A nyári rendezvények megvalósítását a Szerencsejáték Zrt. támogatja.

Forrás: Várkert Bazár
,