Mesterek és Tanítványaik – Tehetségprogram − 2016

Országos érdeklődés övezi a Pannon Filharmonikusok tehetségprogramjának 2016. évi fordulóját. A Mesterek és Tanítványaik című sorozat muzsikusnövendékeknek kínál bemutatkozási lehetőséget egy nagyzenekari hangversenyen, melyen a fiatal tehetségek szólistaként léphetnek színpadra.

Június 20-án este a Kodály Központban, a program fő attrakcióját jelentő hangversenyen idén 6 település 11 muzsikusnövendéke bizonyítja tehetségét. A dél-dunántúli régió települései (Pécs, Harkány, Mágocs) mellett ezúttal Hévízről, Keszthelyről és Zalaegerszegről is érkeznek gyerekek, hogy ízelítőt adjanak hangszeres tudásukból.

A zenekar a dél-dunántúli régió egyik művészeti centrumaként évek óta dolgozik azon, hogy a zenei tanulmányaikban kiemelkedő gyerekeket felkarolja, támogassa. Azzal a bemutatkozási lehetőséggel, amelyet az együttes biztosít, egy olyan lehetséges szakmai utat mutat fel a pályaválasztás előtt álló gyerekeknek, mely meghatározó, sőt akár döntő is lehet a jövőjükre nézve. A Pannon Filharmonikusok Mesterek és Tanítványaik sorozata egyedülálló és példaértékű alternatívaként van jelen a régió zenei tehetséggondozási törekvései között.

A 2016. évi Mesterek és Tanítványaik program ifjú tehetségei:

Tóth József (harsona), Sterner András (klarinét), Keczeli-Mészáros Anna (hegedű), Kiss Viktória Eszter (fuvola), Somodari Ábel (gordonka), György Tomaj Balázs (klarinét), Németh Vilmos Tamás (zongora), Michelisz Norman (gitár), Lajkó Ivett (furulya), Aubrecht Laura (fuvola), Tóth Kristóf (szaxofon)

tanítványok2016sajtó

A program állandó támogatója a Mecsekerdő Zrt. A Mesterek és Tanítványaik sorozat nem verseny, de a közönségnek lehetősége nyílik megválasztani kedvencét. A legnépszerűbb ifjú muzsikus egész napos kikapcsolódást nyer a Mecsekerdő Zrt. által üzemeltetett Mecsextrém Parkba, ahova ráadásként kilenc barátját is magával viheti. A támogató továbbá − a legkiemelkedőbb tehetség elismeréseképp − egy különdíjat is felajánlott.

Forrás: Pannon Filharmonikusok