Ismét szereplőket keres a Billy Elliot főszerepeire az Operaház

Három szereposztásban mutatja be a Billy Elliot – a Musical című produkciót július 29-én, 30-án és 31-én a Magyar Állami Operaház, amely már keresi az újabb tehetséges fiatalokat a 2017/18-as és a 2018/19-es évadok előadásainak főszerepeire.

A kétfordulós meghallgatásra jó fizikai adottságokkal, állóképességgel és ritmusérzékkel rendelkező 9-11 éves fiúk jelentkezését várja a dalszínház, közleményük szerint bármilyen táncos gyakorlat előnyt jelent a válogatásnál. A tánc castingot június 10-én rendezik meg, jelentkezni az Operaház internetes oldalán (www.opera.hu) megadott e-mail címen és telefonszámon lehet. A második fordulóra továbbjutó pályázóknak ének-próza meghallgatáson is részt kell venniük.

A musicalt 2005-ben mutatták be Londonban, ahol azóta több mint 5 millió néző látta, világszerte pedig 11 millióan. A premier évében négy kategóriában is elnyerte a legrangosabb brit színházi elismerést, az Olivier-díjat, az Egyesült Államokban pedig tíz kategóriában lett Tony-díjas Broadway-produkció.

A balett világába bepillantást engedő musical műsorra tűzésével az Operaház szeretné elérni, hogy a legújabb generáció érdeklődése felébredjen a tánc, azon belül is a klasszikus balett iránt, így biztosítva a Magyar Nemzeti Balett utánpótlását.

A Magyarországon élőben még sosem látott musical a három Oscar-díjra is jelölt Billy Elliot című film történetére épül, szövegét Lee Hall, a darab zenéjét a többszörös Grammy-díjas Elton John írta. A felnőtt szerepekben Ladinek Judit, Gallusz Nikolett, Auksz Éva, Stohl András, Tóth Sándor, Németh Kristóf, Simon Boglárka, Krassy Renáta, Csákányi Eszter, Bencze Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó tűnik majd fel a sorozatban – olvasható az Operaház közleményében.

Forrás: MTI
,