Jótékonysági hangversenyt ad az Európai Orvosok Zenekara Budapesten

Jótékonysági szimfonikus hangversenyt ad június 12-én a Zeneakadémián az Európai Orvosok Zenekara (European Doctors Orchestra), a koncert teljes bevételét a Heim Pál Gyermekkórház javára ajánlják fel.

A több mint 80 fős szimfonikus zenekar a Liszt Ferenc Zeneakadémián lép fel, műsorukban Debussy Egy faun délutánja című ismert zenekölteménye, valamint Bartók és Brahms művei, az I. Hegedűverseny és a IV. Szimfónia is felcsendülnek – közölték a szervezők az MTI-vel.

A koncert bevételéből a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztályát támogatják, amelynek új épületre van szüksége. Az intézményben a legsúlyosabb mentális betegségekkel küzdő fiatalokat kezelik, egy légtérben azonban nem tudják a különböző problémákkal érkezett betegeket hatékonyan ellátni. A támogatásból azt szeretnék megoldani, hogy a többi beteg gyerektől elkülönítve tudják ápolni például a drogbeteg vagy bűnelkövető fiatalokat, akiknek szintén szüksége van a kezelésre.

Pohl Miklós magyar származású, jelenleg Ausztráliában dolgozó plasztikai sebész ötletéből és szervezésével 2004 őszén indult el a gyermekegészségügyet Európa-szerte támogató és a komolyzenét egyaránt népszerűsítő program. Minden évben kétszer koncerteznek a kontinens különböző országaiban, bevételüket mindig a helyi gyermekegészségügy támogatására ajánlják fel.

A júniusi budapesti koncerten a zenészeket Christopher Morris Whiting vezényli, szólistaként Kokas Katalin, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedű- és brácsaművész lép fel.

Forrás: MTI
,