Pizsamaparti Da Vincivel Mátyás udvarában – Titkok, legendák és találmányok: izgalmas, éjszakai kalandtúra a Magyar Nemzeti Múzeumban

Izgalmas, éjszakai kalandtúra, Mátyás udvarának titkai és Da Vinci találmányai várják a gyerekeket a Nemzeti Múzeumban első alkalommal június 4-én, majd havi rendszerességgel megrendezendő pizsamapartin!

A Da Vinci PIZSAMAPARTI olyan egyedülálló program, ahol a 7-13 éves gyermekek élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal.

A sorozatba, új helyszínként belép a Magyar Nemzeti Múzeum. Az iskolás látogatók most először zárás után, éjszaka fedezhetik fel a múzeum látnivalóit.

Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Learning csatorna igazgatója büszke az inspiráló tanulási élményt nyújtó pizsamaparti-sorozatra. Tanuláskor a lényeg a jelenségekben való elmélyedés és az élmény, amely hozzá társul – ez jóval a tanulás után is fenntartja az érdeklődő nyitottságot. „Az ebben a szellemben tervezett ismeretterjesztő pizsamapartik lényege is ez, melynek köszönhetően az elhangzottak rögzülnek, s a tervek szerint örök élménnyé is válnak” – mondja a tulajdonos. Az éjszakai programban a Da Vinci Learning csatorna díjnyertes, oktató műsorainak segítségével a magyar történelmi érdekességeken túl Leonardo Da Vinci életéről és találmányairól is tanulhatnak majd.

A Magyar Nemzeti Múzeum gyakorlott múzeumpedagógusai olyan egyedülálló programot dolgoztak ki a pizsamaparti-programra, amelynek során a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket, miközben részt vesznek egy időutazáson. A kis felfedezők megismerik Hunyadi Mátyás udvarát és titkait, de csak akkor, ha elég ügyesek a rejtvény és kódfejtésben! Reneszánsz táncoktatás és a középkori kőtár zseblámpás lovagkeresése is része a programnak. Az éjszakai kalandok végeztével a „pizsamás kutatók” a múzeum egyik legszebb termében, a Kupolateremben töltik az éjszakát.

Várjuk szeretettel a gyermekeket erre az egyedülálló eseményre, ahol izgalmas „élménytanulás” keretében ismerkedhetnek meg Mátyás udvarának titkaival és Da Vinci találmányaival a Magyar Nemzeti Múzeumban!

www.da-vinci-learning.hu    
https://www.facebook.com/davincitv

A Da Vinci Learning az első oktatási TV-csatorna, mely számos különböző tudományterületről kínál ismeretterjesztő filmeket az egész családnak, életkortól függetlenül. A Da Vinci Learningnél tudják, hogy mindenki kíváncsi a dolgok valódi működésére, vágyik a felfedezés és a rácsodálkozás élményére. Ezért a csatorna könnyed, tévénézés közbeni tanulást kínál, ahol a nézőket ösztönzik arra, hogy részt vegyenek az izgalmas válaszok megtalálásában. A csatorna célja, hogy az érdekes és tanulságos műsorok párbeszédet indítsanak a családtagok között, hiszen a közös tévénézés, a látottak átbeszélése a legértékesebb televízióhoz köthető tapasztalat. A Da Vinci Learning küldetése az, hogy a tévénézést hasznos élménnyé változtassa, mindennap, mindenkinek.