Sellők és délutáni csobbanás – Színpompás kiállítással mutatja be legfrissebb számát az Artlocator kortárs képzőművészeti magazin

„Olyan kreatív projekteknek, újszerű alkotói együttműködéseknek szeretnék teret és megjelenési lehetőséget kínálni, amelyek a kortárs művészet új aspektusaival ismertetik meg az olvasót.” Inemesit Etentuk – főszerkesztő

Május 25-én jelent meg az Artlocator tavaszi-nyári lapszáma. Az immár országos terjesztésű kétnyelvű kiadvány, egyedülállóként a kortárs művészeti magazinok piacán, kiterjesztettvalóság-tartalommal (AR) is rendelkezik. A majd 200 oldalas, többféle különleges papíron megjelenő kiadvány küllemében exkluzív, és határozott karaktert adó szerkesztési elvek mentén készül: amellett, hogy a legfiatalabb művész generáció bemutatására fókuszál, saját gyártású fotósorozatait, cikkeit egyedülállóan kreatív alkotói együttműködések jellemzik. Tartalmi gerincét továbbra is napjaink vizuális kultúrája adja, de témái között a divat, a dizájn, a tárgykultúra, a zene és a gasztronómia is megjelenik, mindez az adott területek releváns szakértői, kurátorok, fotósok bevonásával, közreműködésével.

artlocator_magazine_no2_cover_mockup_w

Az Artlocator egy friss, fiatal és izgalmas márka, alapítóinak célja az ismeretterjesztés és a kultúraközvetítés, missziója pedig, hogy a művészeti szcénát 21. századi eszközök és technológia segítségével mutassa be a szakma és a nagyközönség számára, s egyfajta iránytűként működve segítse az eligazodást a kortárs vizuális kultúra útvesztőjében online és offline módon egyaránt.

Az Artlocator ernyője alá tartozik az azonos nevű, ingyenesen letölthető mobil alkalmazás, amely a Budapesten zajló kortárs képzőművészeti eseményekről és kiállításokról tájékoztat új módon, naprakészen, könnyedén böngészhető formában. Az Artlocator ugyanakkor egy félévente jelentkező szuperigényes nyomtatott magazin, amely a kiterjesztettvalóság-tartalmaknak köszönhetően a médiapiacon ismert nyomtatott periodikáknál jóval hosszabb élettartammal büszkélkedhet.

artlocator_magazine_no2_preview_nosalty_w

A magazin legújabb száma a festőiség és az absztrakció viszonyrendszerére fókuszál, s két alapvetően a világhálón terjedő szubkultúra, a Twitteren elindult, majd komplett életstílussá dagadó seapunk és a vaporwave sajátszerűségeivel ismerteti meg az olvasót. Többoldalas interjú olvasható Bernáth Dániellel és Erdélyi Gáborral, továbbá bemutatkozik Keresztesi Zsófia és papírból készülő konceptualista talált tárgyai, valamint Makai Mira és kerámia objektjei, Pápay Fanny grafikáin pedig a web 2.0 előtti időszak netművészete elevenedik meg. A Tranker Katáról szóló íráshoz Éder Krisztián készített érzékeny és rendhagyó portrékat.

Fehér Dávid cikke a táblakép, az absztrakció és általában a festői hagyományok helyét kutató Katharina Grosse munkáival ismerteti meg az olvasót, Sárvári Zita válogatásában pedig nyolc fiatal magyar fotós legújabb művei kapnak helyet. A kiadvány Szombat Éva rendhagyó fotósorozatával a horrorpunk képi világát járja körbe, míg egy cikk ennek a különleges szubkultúrának a miliőjét tárja fel, amelyhez exkluzív AR tartalmak is kapcsolódnak.

Az Artlocator címlapján Puklus Péter fotója látható.

artlocator_magazine_no2_preview_grosse_w

Az Artlocator szoros és személyes kapcsolat kialakítására törekszik olvasóival, közönségével, ezért a magazinbemutatóhoz egy saját szervezésű kiállítás is kapcsolódik. A június 4-ig az A38 Galéria kiállítóterében látható Mermaids and Color Fields című válogatásban a magazin aktuális számában szereplő tizenöt fiatal képzőművész alkotásait vonultatja fel, melyek között fotók, printek, kollázsok, videómunkák és objektek egyaránt láthatók.

Kiállítók: Bernáth Dániel, Ember Sári, Erdélyi Gábor, Éder Krisztián, Hencz Péter, Keresztes Zsófia, Klenyánszki Csila, Ladocsi András, Makai Mira, Nemes Márton, Pápay Fanny, Puklus Péter, Sziládi Mónika, Szombat Éva, Varga Anna

Az Artlocator május 25-től a Lapker értékesítési pontjain és kijelölt terjesztési helyszíneken kapható, valamint online rendelhető. A terjesztők listája a honlapon található.

További információ: artlocatorapp.com

Forrás: Artlocator
,