Egész estés olasz táncház a Fonóban két szicíliai zenekarral

Június 4-én, szombaton az egyenesen Szicíliából érkező Nakaira és OiDipnoi zenekarok varázsolnak mediterrán hangulatot a Fonó Budai Zeneházba. Az olasz estén belekóstolhatunk a sokszínű Babel Sound Fesztivál feelingjébe.

A Nakaira Szicíliából származó világzenei együttes, dalaik nagy része európai, főként görög, balkáni és kelta gyökerűek, és mediterrán hatások dominálnak bennük. Repertoárjukat szicíliai nyelvjárásban és görög nyelven adják elő, előadásuk olyan, mint egy utazás a földközi-tenger térsége mentén. A különböző népi és modern zenei eszközök kombinációjával mutatják be a görög és szicíliai zenei hagyományok közös hatását.

64224-1464686186-barack_gyumolcs

Az OiDipnoi trió költészete hagyomány és újítások találkozásából született, amelyek párbeszéde folyamatosan gazdagítja mindkettőt, így Szicília zenei kultúrája új értéket nyer benne. Ez az örökség a sok hangszeren játszó Valerio Carionének köszönhető, aki összegyűjtötte a régió dallamait. E tradíció főszereplői a pásztorok, földművesek, kocsisok – egy olyan világ, melyet Szicília tizenkilencedik századi és huszadik század eleji híres írói alaposan feltérképeztek. Ebből született ez az eredeti repertoár, melynek témáit a tangóharmonika fejti ki elektromos ütőhangszerek és nagybőgő kíséretében. Az eredmény egy új, egyéni hangzás, a progresszív jazz és a hagyományos népi zene elbűvölő és könnyed keveréke. 2015-ben megjelent első albumukon vendégművészként közreműködik a magyar Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos is a Kaláka zenekarból.

64224-1464686186-lampa_folyo

Június 4-én tehát a fenti két kiváló zenekar biztosít igazi szicíliai jókedvet és zenét a tánchoz!
Az első ötven érkezőt egy pohárka ajándék házi pálinkával várják a szervezők.

Kapcsolódó linkek:
http://www.babelsound.hu/BS-Fono
http://www.fono.hu/
https://www.facebook.com/events/748278131938942/

Forrás: presspresso
,