Filmzene készül a Neoton Família slágeréből!

Gigor Attila legújabb, a Kút című játékfilmjének egyik betétdalaként új zenei hangszerelésben készül el a Neoton Família 1983-as slágere, a Holnap hajnalig.

Szeptember 22-én kerül a magyar mozikba Gigor Attila, A nyomozó rendezőjének legújabb játékfilmje, a Kút. A film egy benzinkúton játszódó bűntörténet, ahol ott ragad egy kisbusznyi, nyugati munkára tartó prostituált. Miután a benzinkúton dolgozó öreg alkoholista rég nem látott fia is feltűnik, az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek.

Csepregi Éva, Gigor Attila, Végvári - Fotó: Sághy Tímea (forrás: Vertigo Média)

Csepregi Éva, Gigor Attila, Végvári Ádám – Fotó: Sághy Tímea (forrás: Vertigo Média)

A Kút egyik kulcsjelentében a Neoton Família slágere, a Holnap hajnalig csendül majd fel, modern feldolgozásban. A zenei producerként közreműködő Takács Zoltán Jappán és az alkotók olyan zenét kerestek a film egyik legérzelmesebb buli-jelenetéhez, amelyben egy több évtizede ismert örökzöld hangzik el, de a mai fiatalok számára is fogyasztható, modernebb zenei alappal. Ezért az eredeti dal szövegét felhasználva egy gyorsabb alapra készül el most az új verzió, amelyet a film egyik betétdalaként hallhatnak majd a nézők a filmben. A dalt az eredeti slágerhez hasonlóan Csepregi Éva és Végvári Ádám énekelte fel és ez az első alkalom, hogy egy magyar filmhez új verziója készül el egy Neoton Família slágernek.

Fotó: Sághy Tímea (forrás: Vertigo Média)

Fotó: Sághy Tímea (forrás: Vertigo Média)

Gigor elmondása szerint azért választotta betétdalul a Holnap hajnalig slágert, mert szerinte ez az a dal, ami minden generációnak jelent valamit, és valamilyen emléke mindenkinek fűződik hozzá. Ezt továbbgondolva, a zenei producerrel döntöttek úgy, hogy egy fiatalosabb, gyorsabb zenei alapra készüljön el az új feldolgozás.

Fotó: Sághy Tímea (forrás: Vertigo Média)

Fotó: Sághy Tímea (forrás: Vertigo Média)

A nyomozó rendezője hét év után készített újra nagyjátékfilmet, azóta többek között a nagysikerű Terápia című tévésorozat írásában és rendezésében vett részt. A nyomozó 2008-ban a Magyar Filmszemlén hat díjat nyert, majd számos nemzetközi elismerést kapott, mások mellett Karlovy Varyban, Varsóban és Pozsonyban, elnyerve többek között a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját.

Fotó: Sághy Tímea (forrás: Vertigo Média)

Fotó: Sághy Tímea (forrás: Vertigo Média)

A Kút főbb szerepeit mások mellett Jankovics Péter, Tzafetás Roland, Kovács Zsolt, Kurta Niké, Trokán Nóra, Pokorny Lia, Irma Milovic, László Zsolt és Horváth Csaba alakítja, de feltűnik a filmben Udvaros Dorottya és Apáti Bence is. A film szeptember 22-től látható országszerte a magyar mozikban.

Forrás: Vertigo Média
,