Don Quijote nyomdokain – Spanyol táncház kasztíliai zenekarral a FONÓBAN

A spanyol Vigüela együttes teremti meg az autentikus kasztíliai életérzést május 27-én, a Fonó Budai Zeneházban. Ez a táncház is egyike a Babel Sound világzenei fesztiváljára hangoló koncertsorozatának. Az első 50 érkező egy pohárka ajándék házi pálinkával indíthat, majd a hazai Peca zenekar pörgeti fel a hangulatot vidám és humoros magyar-spanyol muzsikájával.

64101-1464273722-majus_junius

A Vigüela fontos feladatának tekinti, hogy a Kasztilia-La Mancha régió zenei hagyományát életben tartsa, munkájuknak nagy jelentősége van a spanyol népzenei hagyomány megőrzésében. Sokfelé játszanak Spanyolországban, de jártak már Nagy-Britanniában és Portugáliában is. Remek előadói annak a sokszínű repertoárnak, mely az észak-afrikai hatásokat magába ötvözve annyira jellemző az Ibériai-félszigetre. A hangjukon kívül lantra, gitárra, bandurriára (pengetős, népi hangszer), manchengo gitárra, rebekre (húros, vonós hangszer) és ütősökre támaszkodnak.

Most először jönnek Magyarországra, hogy május 27-én a Fonó Budai Zeneházban igazi spanyol zenére táncoltassák meg a közönséget.


Kapcsolódó linkek:
http://www.babelsound.hu/BS-Fono
http://www.fono.hu/
http://www.mundimapa.com/viguela/en/
https://www.facebook.com/events/1747021398912496/

Forrás: presspresso
,