Egy napig a gyerekeké lesz a Müpa

Gyermeknap alkalmából hatalmasra nő a Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája. Május 29-én mesével és zenével, valamint számos kreatív és készségfejlesztő foglalkozással várják a családokat. A gyerekek többek között találkozhatnak Csodaliget lakóival, megnézhetik a Brémai muzsikusokat, sőt újrahasznosított tárgyakból készült hangszereken is játszhatnak.

_PJ28829

Minden vasárnap ingyenes Cifra Palotával várja a családokat a Müpa, és ez gyereknapon sem lesz másként. Május 29-én Cifra Palota XXL – Gyermeknap címmel a megszokottnál jóval nagyszabásúbb rendezvénnyel készülnek, és nemcsak a belső terekben, hanem jó idő esetén az épület előtti területen is rengeteg programmal várják a gyermekeket. Három színpadon zenés és mesés előadások váltják egymást. A Búgócsiga Zenede tagjai vicces interaktív műsorral készülnek, a Csurgó Zenekar a népzene világába kalauzolja a kicsiket, a HolddalaNap csapata megzenésített versekkel ősi dallamokat idézi fel, Csodaliget lakói mesés utazásra hívnak, a gyerekek alkotta Drums ütőegyüttes pedig a ritmusok világába enged betekintést. A Fesztivál Színházban a Netz Táncprodukció családi örömzenére és táncra csalogat mindenkit, míg a Kompánia Színházi Társulat Etetős verseket a menzáról című előadását mutatja be. A legkisebbek Benedek Krisztina vezetésével Kerekítő Tippentőn vehetnek részt, megnézhetik a Szamárfül Projekt Brémai muzsikusok című előadását vagy egy Csod-állatos mesét a pökhendi sünivel. Az előadások mellett királyi várjáték, kreatív és készségfejlesztő foglalkozások, kukoricajátszó, kreszpálya és tanyavilág is várja a gyermekeket.

A Müpa állandó sorozatai gyermeknap után is várják a családokat. A Hangulat Junior iskolás korosztálynak szóló ingyenes délutáni hangversenyein javarészt a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Előkészítő Tagozatának növendékei, vagyis a közönség soraiban ülő gyerekekhez hasonló korú fiatal művészek lépnek fel. A koncertek különlegessége, hogy moderátorként a növendékeket felkészítő tanárok is közreműködnek. Az évadot június 4-én Mr. Händel, rendel? címmel Szedmák Eszter csembalós és Stark János hegedűs fellépése zárja. A legkisebbek szerda délelőttönként a Ringató foglalkozáson vehetnek részt. A június 8-i évadzáró rendezvény vendége a fiatal népi énekes, Zsikó Zoltán lesz.

Cifra Palota XXL – Gyermeknap
Interaktív programok tanulni vágyó gyermekeknek és felnőtteknek
Müpa, 2016. május 29. 10:00-15:00

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1761796537389041/

Részletes program: https://www.mupa.hu/program/cifra-palota-xxl-gyermeknap-2016-05-29_10-00-kek-terem

Forrás: Müpa
,