Antik műtárgyak, kiállítások és gyerekprogramok a Falk Art Fórumon

Kiállítások, tárlatvezetések, koncertek, valamint kézműves foglalkozás, nyomozójáték és zsonglőrbemutató is várja az érdeklődőket szombaton a Falk Art Fórum, Antik és Modern Művészeti Fesztiválon a Falk Miksa utcában és környékén Budapesten.

A 16. alkalommal megrendezendő egész napos eseményen kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek, akik kézműves foglalkozáson, nyomozójátékon, zsonglőrbemutatón és aszfaltrajzoláson is részt vehetnek – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Hulladékból épült Recycle Falu várja az érdeklődőket a Miksa Café előtt. Délután többször indítanak művészeti és várostörténeti sétákat az utcában. Újdonság lesz idén a Resident Artot képviselő Schneller János művészettörténész programja.

A zene idén is nagy szerepet kap a fesztiválon. A színpadon Kozma Orsi, a ByTheway, a Tóth Aladár Zeneiskola együttesei és a Breezy Group jazz csapat lép fel, de lesz Slam poetry bemutató is.

Tárlatvezetéssel egybekötve mutatja be árverési anyagát a Nagyházi Galéria. A szecessziós ékszerek, keleti tárgyak és szőnyegek mellett 19-20. századi festményeket tekinthetnek meg az érdeklődők a Biksady Galériában. A BÁV helyiségeiben bútorokat, értékes ezüst- és kerámiatárgyakat tekinthetnek meg a résztvevők, akik kedvezménnyel juthatnak hozzá a nyári ékszerkollekció darabjaihoz.

Antik ékszerek, ezüst dísztárgyak, magyar ötvösök munkái közül válogathatnak a látogatók az Art 001 üzletében. A Bardoni Interieurben Kadosa-Kiss József műveiből, míg a Nautilus Antikvitás 19. századi magyar festők műveiből rendez kiállítást.

Kerámiával, ezüst dísz- és használati tárgyakkal várja látogatóit a Magyar Kerámia Galéria. Az Artcore Antik & Design és a Montparnasse galériában magyar és francia art deco tárgyakat mutatnak be, a Csillárvarázs Galériában mintegy száz darab csillár közül válogathatnak az érdeklődők.

Az idén 25. születésnapját ünneplő Pintér Galéria és Aukciósház 25 százalékos kedvezménnyel kínálja közel 150 tételből álló kortárs gyűjteményének darabjait. A Moró Antik Galériában korabeli kártusok és tölténytáskák idézik meg az Osztrák-Magyar Monarchia világát, míg a  Magyar-Francia Galéria 19. századi életképekkel várja a közönséget, a Wladis Galéria Hephaistos nyomában címmel kovácsoltvas tárgyakat mutat be.

A KUT (Képzőművészek Új Társasága) művészeinek kiállítása lesz látható a Haas Galériában. A szecessziós épület udvarán pedig Wessely Ernő ad harmonikakoncertet, míg a MissionArt Galériában a nagybányai festők kiállításán tartanak tárlatvezetést.

Hári Anikó ingyenes ékszer divattanácsadással és ékszerbecsléssel, valamint legújabb, Szeder elnevezésű garnitúrájával várja az érdeklődőket. A Neodeco Galéria „minden, ami retro” szlogennel mutatkozik be, és kitelepülnek a Képzőművészeti Egyetem diákjai is – írták a tájékoztatóban.

Forrás: MTI