BOHUS Réka – EPERJESI Ágnes – ROBITZ Anikó: TRIANGLE – 2016. június 3. – július 6., TOBE Gallery

Bohus Réka, Eperjesi Ágnes és Robitz Anikó TRIANGLE című csoportos kiállítása június 3. és július 6. között tekinthető meg a TOBE Gallery-ben.

KONSTRUKTUM #1 2015 © Réka BOHUS

KONSTRUKTUM #1
2015 © Réka BOHUS

Mindhárom művész elsősorban fotográfiával foglalkozik, és mindhárman ahhoz az esztétikai tradícióhoz köthetők, mely a fényképészet és a festészet kapcsolatát vizsgálja. A művészeket nem a valóság reprezentációja foglalkoztatja, hanem az ábrázolás, mint a valóság absztrakciója vizsgálódásuk tárgya. A valóság egész gazdagsága tömörítve van az absztrakció elemeiben, elvonatkoztatott sűrítményekkel van dolgunk, az érzet és az érzékenység a lényeges.
BERLIN | BAUHAUS 2011 © Anikó ROBITZ

BERLIN | BAUHAUS
2011 © Anikó ROBITZ

Bohus Réka (1992) új kontextusba helyez tárgyakat saját környezetükből kiemelve, összegyűjt céltalanul porosodó, kidobásra ítélt dolgokat, új környezetet épít nekik, s azzal összeolvadva, egy absztrakt mű részesévé válva eléri, hogy elfelejtsük a tárgy eredeti funkcióját, és ezzel a malevicsi tiszta érzékenység szupremáciájának útjára lépünk. A tárgyiságtól való megszabadulás elvezet oda, ahol csakis az érzet a valóság. Robitz Anikó (1978) szintén a malevicsi úton járva építészeti részleteket alakít geometrikus formákká. A városokban, a modern és a kortárs építészetben keresi a különféle textúrákat és faktúrákat, melyek hol jól kivehetők maradnak, hol teljesen eltűnnek, de minden esetben geometrikus formákká alakulnak. A fotószuprematisták ­/Szombathy Bálint, Minyó Szert Károly/ ­ csoport tagja. Eperjesi Ágnes (1964) az optikai színkeverés által hoz létre színkompozíciókat, illetve a fekete négyzet „körösítése” szintén egyfajta Malevics­-reflexió.
FELPÖRGETETT FOTOGRAM REVVED UP PHOTOGRAM 2009 © Ágnes EPERJESI

FELPÖRGETETT FOTOGRAM
REVVED UP PHOTOGRAM
2009 © Ágnes EPERJESI

A kiállítás kurátora: Puskás Bea

Nyári nyitva tartás  H – P   13 – 19

Réka Bohus, Ágnes Eperjesi and Anikó Robitz
group exhibition entitled TRIANGLE
from June 3 to July 6 at TOBE Gallery.

All three artists primarily engaged in photography, and all three of them tied to the aesthetic tradition, which examines the relationship between photography and painting. The artists are not concerned with the representation of reality, but with the abstraction of reality as the subject of their investigation.

Curator: Bea Puskás

Summer opening M – F  13 – 19

Forrás: TOBE Gallery
,