A Fővárosi Művelődési Ház tiszteletére avatják a Cseh Tamás Program hetedik poptörténeti emlékpontját

A Fővárosi Művelődési Ház tiszteletére avatják fel az NKA Cseh Tamás Program hetedik poptörténeti emléktábláját 2016. május 21-én 18 órakor. Az elkövetkező hónapokban a magyar könnyűzene történetének további emblematikus fővárosi és vidéki helyszínein helyeznek majd el táblát. Akik felkeresik az emlékpontokat, poptörténetünk izgalmas, térbeli vetületét ismerhetik meg.

Az NKA Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja az egykori Ifipark területén, a Várkert Bazárban avatta első poptörténeti emlékpontját 2015-ben, a Zene Ünnepén, amelyet november 9-én a Lágymányosi Közösségi Házra emlékező tábla átadása követett. 2016. január 22-én, Cseh Tamás születésnapján újabb helyszínnel bővült a könnyűzenénk legfontosabb helyszíneit bemutató útvonal. Bródy János és a Szörényi testvérek jelenlétében a Balzac utcai Bosch Klub homlokzatán helyeztek el emléktáblát, majd január 28-án a 20. kerületi Csili Művelődési Ház színháztermének előterében a negyedik poptörténeti emlékpontot is átadták, április 21-én a BME E-Klubjának helyszínére, május 11-én pedig az MHV Rottenbiller utcai stúdiójának homlokzatára is emléktábla került.

A poptörténetünk legfontosabb helyszíneit megjelölő hetedik táblát 2016. május 21-én, 18 órakor avatják a Fővárosi Művelődési Házban. Az átadó ünnepségen köszöntőt mond Szűcs Ferenc, a Fővárosi Művelődési Ház igazgatója és Gittinger Tibor, az Illés Kluboschok Baráti Körének vezetője.

A Pamuttextilművek művelődési háza 1951-ben épült, 1961-ben aztán több hasonló intézmény összevonásával létrejött a Fővárosi Művelődési Ház. Az FMH-ban számos zenekar koncertezett, s bár a legendás művelődési ház 2012 szeptemberétől új épületben üzemel, a Muzsikás együttes gyermektáncháza, a Hobby Klub, a Magnós Klub, a Bélyeggyűjtők Klubja és az FMH Illés Klubja napjainkban is működik.

Forrás: Cseh Tamás Programiroda