Húsz előadás lesz a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon idén nyáron

A debreceni Nagyerdő ismét életre kel: 20 nagyszínpadi előadás bemutatását tervezi a nyáron a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. – mondta Bódor Edit ügyvezető a nyári színházról tartott csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatón.

Kiemelte, hogy a hosszú távú együttműködő partnerek – a Centrál Színház, az ExperiDance, a Játékszín, a Madách Színház, az Orlai Produkciós Iroda és a Thália Színház – mellett 2016-ban új partnerként köszönthetik a Csokonai Nemzeti Színházat, a Harlekin Bábszínházat, az Inversedance/Fodor Zoltán Társulatot, a Manna Produkciót, valamint a Magyar Állami Népi Együttest is.

Műfaji sokszínűség jellemzi az évadot: a magyar és külföldi vígjátékok, bohózatok, népi táncjátékok és musicalek mellett a nagyerdei szabadtérin először kerül színre kortárs táncjáték, bábmusical, koncertszínház és klasszikus nagyoperett is – tette hozzá az ügyvezető.

Ráckevei Anna, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója elmondta, hogy a szabadtéri 22. évadának nyitóelőadásaként Szörényi Levente és Bródy János Kőműves Kelemen című rockballadája kerül színre a teátrum és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad koprodukciójában. A darabban a kitűnő debreceni színészek, Katona Kinga, Mercs János, Papp István és Kiss Gergely Máté mellett Blaskó Péter is játszik.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP) kulturális alpolgármester elmondta, hogy az észak-alföldi régió legnagyobb, 1017 fős befogadóképességű szabadtéri színháza a nívós előadásoknak köszönhetően nemcsak visszanyerte régi fényét, hanem folyamatosan növelni tudja a darabok látogatottságát. A tavalyi évad teljes színházi nézőszáma 16 681 fő volt.

Bálint Albin kulturális menedzser kiemelte, hogy minden eddiginél több táncszínházi előadás lesz, és Debrecenbe érkezik a Budapesti Operettszínház egész világot bejárt Csárdáskirálynő-produkciója is, amely teljes élő zenekarral és több mint 140 közreműködővel kerül színre.

A Nagyerdőben vendégszerepel Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékával a Centrál Színház, bemutatják A dzsungel könyve című musical bábszínpadi változatát a Harlekin Bábszínház előadásában, a Gárdonyi Géza Színház, az Inversedance/Fodor Zoltán Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös produkciójaként pedig a Traviata opera-táncátiratát.

Az Orlai Produkciós Iroda elhozza Richard Bean Egy fenékkel két lovat című zenés játékát, és a Manna Produkcióval együtt Mohácsi István Francia rúdugrás című “szextettjét”. A debreceni közönség a Madách Színház és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad közös bemutatójaként láthatja a Meseautó című musicalt, valamint a Magyar Állami Népi Együttes előadásában a Megidézett Kárpátalja, hágókon innen és túl című táncjátékot.

Forrás: MTI