Az év színésze, a népszerű Válótársak sorozat egyik főszereplője, Scherer Péter május 28-án, szombaton ismét bringára pattan, hogy a 10. (jubileumi) Móri Karika jótékonysági kerékpáros túrán beteg embereken segítsen!

Május 28-án, szombaton 10. alkalommal rendezik meg Móron, a MÓRI KARIKA jótékonysági kerékpáros túrát, amelynek egyik célja a Cortex Agysérültekért Alapítvány (Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért) segítése. Az alapítvány nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek (pl. baleseti agysérült, agydaganat miatt műtéten, ill. agyvérzésen átesett, beteg emberek stb…) utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. A másik cél a móri Városi Közművelődési Közalapítvány támogatása.

Scherer Péter és fia, Marci

Scherer Péter és fia, Marci – Fotó: Orosz Péter

Scherer Péter újra együtt teker a jótékonykodó bringásokkal május 28-án, Móron. A karitatív kerékpározást nem először vállalja, mert szívügyének tekinti. Imád biciklizni a Bakony és Vértes varázslatos tájain, ahová rokoni szálak is fűzik, miközben a nevezési díj befizetésével a többi résztvevővel együtt, fele-fele arányban agysérülésen átesett betegek rehabilitációját, valamint a város kulturális életét támogatja.

A rendezvény lokálpatrióta érzelmektől vezérelve 2007-ben startolt, és a szervezők nagy örömére évről évre növekszik a nevezők létszáma.

Az előző években Péteren kívül olyan híres emberek is igyekeztek kerekezéssel felhívni a figyelmet Móron az agysérülésen átesettek társadalomba való visszailleszkedésének fontosságára, mint a népszerű énekesnő, Falusi Mariann és a neves zene- és filmkritikus Fáy Miklós.

A kerékpárosok három táv között választhatnak: hosszú táv:110 km, középtáv:50 km, rövidtáv: 25 km.

Nevezési díj: 2000 Ft, diákigazolvánnyal 1500 Ft.

Fotó: Orosz Péter

Fotó: Orosz Péter

A leggyorsabbak, ahogy az elmúlt 9 évben, 2016-ban is Mór város polgármesterétől, Fenyves Pétertől vehetik át a kupákat és az érmeket.

Előzetes regisztráció a Facebook oldalon: Móri Karika – Facebook

Regisztráció a helyszínen: 8.00-10.00-ig.

A rajt május 28-án, szombaton Móron, a Láncos-kastély előtti téren, 10.15-kor lesz.

A távok teljesítését professzionális chipes időméréssel mérik.

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a http://mori-karika.hu/ oldalon, és a rendezvény Facebook oldalán: Móri Karika – Facebook találnak.