Tolnay Imre és Marisa Facchinetti: Exodus – Föld és ég kiállításmegnyitó és In memoriam Bachman Zoltán emlékkiállítás a Római Magyar Akadémián

2016. május 13-án, pénteken 19.30 órakor a Római Magyar Akadémia Galériájában (Falconieri Palota – Via Giulia, 1) kerül sor Tolnay Imre és Marisa Facchinetti Exodus – Föld és ég című kiállításának megnyitójára. Tolnay Imre Exodus című installációja nemcsak korunk népvándorlásának drámájára, a szülőföld egy kiemelt darabjára, hanem pusztuló, fogyatkozó életterünkre is utal. Tolnay melankolikus hangvételű műveinek részint ellenpontja, részint pedig analógiája Marisa Facchinetti színekben telítettebb festészete, amelyben a sötét sziluett és a rajta átszüremlő telített szín együttese idézi meg korunk árnyait és reményeit.

Tolnay Imre Marisa Facchinetti Exodus

A vernissage-ot követően, 20.30 órakor az Akadémia díszemeletén emlékkiállítás nyílik Bachman Zoltán, Ybl- és Kossuth-díjas építész tiszteletére In memoriam Bachman Zoltán címmel. A 2015 nyarán elhunyt építész művei a reneszánsz ember életszemléletét hordozzák. A szakrális tematika mellett munkáiban jelen van az élet igenlése, a női princípium fontossága.

Az est végül Corbin Beisner amerikai zongoraművész koncertjével zárul.