Természetes személyesség – Kollár-Klemencz László lemezbemutatója a Müpában

Klasszikus kamarazenéből és népzenei hagyományokból is táplálkozó új szólóanyagát mutatja be Kollár-Klemencz László május 17-én a Müpában. A Rengeteg című albumon kizárólag saját szerzemények lesznek hallhatók, szövegei az ember és a természet közötti egyszerű, tiszta kapcsolatot kutatják.

Kollár-Klemencz László - Fotó: Révai Sára

Kollár-Klemencz László – Fotó: Révai Sára

A Kistehén zenekarból is ismert énekes-zenész-dalszerző-író legújabb anyaga szorosan követi a 2008-ban megjelent, Ember a Fán című első, valamint az Erdős Virág verseinek feldolgozását tartalmazó második szólóalbum, a Legesleges hangulatát, szövegcentrikusságát és személyességét. A Rengeteg zenéjével és szövegeivel elsősorban a természetben mélyül el, keresve a sokszor elfeledett tiszta, egyszerű kapcsolatot ember és természet között, valamint ember és a saját természete között olyan hozzáállással, amely szembe mer nézni a valósággal, mégis meggyőződéssel hisz az eszmékben. A melankolikus, balladisztikus hangvételű szerzemények alapját klasszikus dalok képezik, melyek vonós kamarazenekarral, különleges hangszerelésben szólalnak meg. Az album – melynek stúdiómunkálatai csak nyáron kezdődnek el – erős atmoszférával, sok csenddel és dinamikával dolgozik majd.

A május 17-i koncerten klasszikus és népzenei hagyományokon nevelkedett, kiváló zenészek lesznek Kollár-Klemencz kísérői. A zenekar magját három vonós alkotja: brácsán a nagyszabású cigányzenei produkciókban hallható Ónodi László játszik, csellón a klasszikus nagyzenekarokkal koncertező Valkó Béla, bőgőn pedig Vajdovics Árpád, a magyar zenei underground és világzene meghatározó alakja. A „kamarazenei magot” a Kistehén zenekarból több zenész is kiegészíti, többek között Bujdosó János, aki különböző kultúrákat ötvöző gitárjátékával a hazai zenei élet különleges színfoltja. A koncert után a Ludwig Múzeum Late Night Passion rendezvényének keretében közönségtalálkozó lesz Kollár-Klemencz Lászlóval.

MR2 Akusztik+ a Müpából

Kollár-Klemencz László: Rengeteg

  1. május 17., Fesztivál Színház

Közreműködők: Kollár-Klemencz László – ének, gitár; Valkó Béla – cselló; Ónodi László – brácsa; Vajdovich Árpád – bőgő; Weil András – billentyű
Vendég: Bujdosó János – gitár; Jancsovics Máté – dob

További információ: https://www.mupa.hu/program/kollar-klemencz-laszlo-rengeteg-2016-05-17_20-00-fesztivalszinhaz

Forrás: Müpa