Sanzonok és versek: különleges kulturális program a Várkert Bazárban

Egyedülálló zenés-irodalmi estek a Várkert Bazárban: Asszonyok, akik otthon maradtak címmel a Déli palotákban Császár Angela és Nagyváradi Erzsébet művésznők verseket és sanzonokat adnak elő, a művek mindegyike az első világháború reménységét, várakozását és reménytelenségét fejezi ki.

Az előadáson az első világháború idejéből ismerhetünk meg asszonysorsokat a kor legkiválóbb magyar költőinek és íróinak művein, leveleken, katonadalokon és sanzonokon keresztül. A műsor középpontjában a nők és a család szerepének megváltozása áll: a művésznők fájdalmas vallomásokon keresztül tolmácsolják a családfenntartóvá vált asszonyok és a frontról haza vágyódó katonák életét.

A sanzon-estek időpontjai:
2016. május 6. (péntek) 19.00 óra
2016. május 20. (péntek) 19.00 óra
2016. június 10. (péntek) 21.00 óra
2016. június 24. (péntek) 21.00 óra

A rendezvény az I. Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság által létrehozott Új Világ született – Európai Testvérháború 1914-1918 című kiállítás kísérőprogramja. A tárlat középpontjában a korszakhatárnak is tekinthető háború világa, az addigi világrend gyökeres fordulata áll: a korábban stabilnak gondolt birodalmak felbomlása, a kultúra és a közgondolkodás drámai megváltozása.

A rendezvényről bővebben a http://www.varkertbazar.hu/hu/programok míg a kiállításról a http://www.varkertbazar.hu/hu/uj-vilag-szuletett oldalon olvashatnak.

Forrás: Várkert Bazár
,