Matteo Massagrande festményeiből nyílik kiállítás vasárnap Tihanyban

Matteo Massagrande festményeiből nyílik kiállítás vasárnap a tihanyi Kogart Házban, a kortárs olasz festőművész alkotásai július közepéig láthatók a Balaton-parti városban – tájékoztatta az MTI-t a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Fertőszögi Péter elmondta, hogy Matteo Massagrande realista festőművész, aki letűnt korok emlékét idéző épületbelsőket ábrázoló képeivel a „régi dolgok előtt tiszteleg”.

Hozzátette: Matteo Massagrande egyéves előkészület után állítja ki festményeit, melyeket most láthat először a közönség. A művész 22 alkotása látható a kiállításon, közöttük épületbelsők, tájképsorozat és enteriőrök.

Fertőszegi Péter szerint a művész nem konkrét épületeket és tájakat mutat be, hanem saját maga által gyűjtött élményanyaggal dolgozik.

Művészete egyedülálló, hiszen amit ábrázol, az „tisztelgés a régi előtt”, mindezt a legmodernebb technikával megvalósítva – fogalmazott a kuratóriumi elnök.

Matteo Massagrande Padovában született, azóta is ebben a városban él, a nyarakat pedig több mint két évtizede a Kalocsa közelében fekvő Hajóson tölti, ahonnan felesége származik. Munkáiban így az itáliai művészet évszázados tradíciója összekapcsolódik a magyar táj, a magyar emberek szeretetével.

Fertőszegi Péter arról is beszélt, hogy Magyarországon ez a második kiállítása a művésznek, korábban Budapesten voltak láthatók a festményei. A vasárnapi megnyitó ünnepségen jelen lesz Matteo Massagrande is.

A művész következő kiállítása New Yorkban lesz, az év második felében.

A tihanyi tárlat július 17-éig látható.

Forrás: MTI