Írj zenét a világ legnagyobb zenegépére!

A Müpa Hangjáték tavaly novemberi sikeres debütálása után idén tavasszal a Madách térre költözik, ahol a már megismert dallamok mellett új zenék közül is választhatnak az érdeklődők. A Hangjáték online zeneszerkesztő alkalmazásával bárkiből lehet zeneszerző, a legtöbb szavazatot kapott szerzeményt pedig élőben is eljátszhatják május 28. és június 5. között.

Fotó: Pályi Zsófia

Fotó: Pályi Zsófia

A Müpa Hangjáték tavaly novemberben mutatkozott be a nagyközönség előtt. Az Allee Bevásárlóközpontban egy hét alatt mintegy 30.000 látogató csodálta meg ezt az óriási interaktív zenedobozt, több százan pedig meg is forgatták a zenélő „mókuskereket”. A nagy siker után idén májusban a Madách téren tér vissza a Hangjáték. A már megismert dallamok mellett újabb zenékkel bővül a repertoár, ezek közül az egyiket maguk a látogatók alkothatják meg a Hangjáték online alkalmazás segítségével.

Fotó: Pályi Zsófia

Fotó: Pályi Zsófia

Április 25. és május 8. között a www.mupahangjatek.hu oldalon ugyanis bárki kipróbálhatja magát zeneszerzőként. A zeneszerkesztő alkalmazás segítségével most nemcsak megalkothatják saját dallamukat, de meghallgathatják mások szerzeményeit és természetesen szavazhatnak is a kedvencekre. A 10 legnépszerűbb dallam szerzőjét egy miniatűr zenedobozzal ajándékozzák meg, a legtöbb szavazatot kapott zeneműből pedig „dallamponyva” készül, amit májusban az ”igazi” Hangjátékon is megszólaltathatnak a vállalkozó kedvűek.

A nyertes zenemű mellett Wagner Ring tetralógiájából A Walkürök lovaglását és Nino Rota Fellini Oscar-díjas, 8 1/2 című filmjéhez írt zenéjét is lehet választani. Természetesen a legnépszerűbb tavalyi dallamok is megmaradnak, így Liszt 2. Magyar rapszódiája, a Halott Pénz slágere, a Vuk és a Harry Potter zenéje is megszólaltatható lesz.

A Müpa Hangjáték online alkalmazással május 8-ig lehet dallamokat alkotni és szavazni az elkészült művekre a http://mupahangjatek.hu/ oldalon.

A Müpa Hangjáték bemutatkozása 2015. novemberben:

Forrás: Müpa