Pixelek – Valló Berta kiállítása

Valló Berta jelenleg a londoni Central Saint Martins Művészeti Egyetem másodéves hallgatója tervezőgrafika szakon. Munkái döntő része digitális úton születik az illusztráció és kollázs technikák ötvözésével. Ez a vonal gimnáziumi éveivel (Eötvös József Gimnázium, Budapest) párhuzamosan futó egyetemi előkészítő kurzuson, a 91. stúdióban kezdte foglalkoztatni, Kopek Rita festőművész tanítványaként. Ezt megelőzően Rófusz Ferenc rajzfilmrendező szakkörét látogatta a Budai Rajziskolában, ő ismertette meg vele az animáció alapjait, indította el az illusztráció felé vezető úton.

131686
Mostanában egyre erőteljesebben érdeklődik a digitális illusztráció felé, melynek formálásában a tradicionális analóg technikák és a media design játszanak jelentős szerepet.

Pixelek című kiállítása a 2014 és 2016 közötti időszak kreatív folyamatának eredményeit mutatja be. A Pixelek cím az illusztrációk digitális mivoltára reflektál, ezen képpontok szövetségéből jöttek létre a kiállításon látható képek. Munkái számos különböző témában születtek, egyetemi projektek, interdiszciplináris kollaborációk és egyéni elhatározások végtermékeiként. Charles Dickens Karácsonyi ének című művének modern átirata, a környezetszennyezés napjainkban exponenciálisan növekedő problémáját feldolgozó plakátok és fiktív karakterek napi rutinja egyaránt szerepelnek a válogatásban.

Időpont: 2016. április 29. 18.30 óra
Helyszín: Weöres Sándor Színház, I. emeleti kiállítótér
A belépés ingyenes.

Forrás: Weöres Sándor Színház

weöres-300x221