Révész László László: Gulli Vera

Révész László László: Gulli Vera című kiállítása nyílik 2016. április 21-én, 18 órakor a Liget Galériában (Budapest XIV., Ajtósi Dürer sor 5.).

Révész László László: Gulli Vera

Révész László László: Gulli Vera

„Ki lehet Gulli Vera, Révész László László sorozatának főszereplője? Egy életunt díva, egy felfedező, egy férfigyűlölő prosti vagy csak egy magányos képzelgő? A kiállított rajzok apránként mutatnak meg egy-egy részletet a lehetséges válaszokból, hogy átadva magunkat az alapvető kezdeti izgalmaknak, felismerjük léthiányunk cinikus életuntságát, a mindennapok által kondicionált, nehezen megrengethető ingerküszöbünket, és ugyanúgy elvágyódjunk, ahogy végre- vagy félresikerült dimenzióközti hiperugrásaival maga Gulli Vera is. A legvalószínűbb válasz szerint persze csak a horoszkópját szerette volna kiolvasni a mikrójában olvasztott enyhén sós vaj habzó zsírfoltjaiból (ahogy a csakamoderncsajok.netcom oldalon olvasta), de aztán az egzisztencializmus szívdobogása őt magát is beleolvasztotta a válaszba, és azóta csak csapódik igenek és nemvilágok közt, a hol vagyok izgalmai, és a már jól ismert ki vagyok én kérdések monotonitásában, és egyre csak unja az üres képzeletet, ugyanúgy, mint a szigorúan egyszínű életmentes valóságot. Révész László László magányos főhőse ugyan várakozik még, de már rég a pokolba kívánja a valódi válaszok nélküli felfedezősdit.
Különben is, utál csomagolni.” Hegedűs Bianka

A megnyitón Révész László László „Kis Nagyítás” címmel egy izgalmas performance-ot ad elő Losonczi Kata színművésznő közreműködésével.

A tárlat 2016. május 19-ig látogatható a Liget Galériában.