A Sebő együttes koncertje Rómában

2016. április 15-én, pénteken 20.30 órakor a Római Magyar Akadémián (Falconieri-Palota – Via Giulia, 1) kerül megrendezésre a Sebő együttes „Sebő 68” című koncertje, magyar népzenével, énekelt versekkel, valamint Sebő Ferenc dalaival és feldolgozásaival.

Az esten közreműködnek:
Sebő Ferenc (ének, tekerőlant, gitár)
Barvich Iván (tárogató, bolgár kaval, pánsíp, dvojnica, csellótambura, brácstambura)
Perger László (prímtambura, bolgár tambura, gitár)
Mihó Attila (elsőhegedűs)
Soós Réka (ének)
Tímár Sára (ének)

A Sebő-együttes 1970-ben alakult, mai formájában 1994 óta dolgozik együtt. Sebő Ferencnek, a hazai hangszeres népzenei és táncházmozgalom egyik elindítójának művészeti tevékenységét többek között Állami-díjjal, Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, Pro Cultura Urbis díjjal és 2012-ben a Kossuth-díjjal jutalmazták. Soós Réka és Tímár Sára 2011-ben elnyerték a Junior Prima díjat.

Az együttes az est során felidézi a hatvanas évek végének izgalmas pezsgését, a beat és a költészet egymásra találását. Sebő Ferenc dalain kívül Horatius, Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel, József Attila, a kortársak közül pedig Weöres Sándor, Nagy László, Orbán Ottó, Varró Dániel és Kovács András Ferenc versei kerülnek megzenésítésre.

Forrás: Római Magyar Akadémia