Őslénykutató pizsamaparti a Természettudományi Múzeumban

Tovább folytatódik az élményeket középpontba állító, ismeretterjesztő pizsamaparti sorozat. Paleontológiai kutatás éjszakai műszakban, izgalmas éjjeli kalandtúra, mozgalmas felfedező játék – mindez a Magyar Természettudományi Múzeumban első alkalommal  megrendezendő Őslénykutató pizsamapartin, április 16-án.

pizsamaparti MTM

A Da Vinci PIZSAMAPARTI sorozat olyan egyedülálló ismeretterjesztő program, ahol általános iskolások élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg az egyes helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal – ráadásul éjjel.

Április 16-án első alkalommal a Természettudományi Múzeumban a kőzetek és az őslények világával ismerkedhetnek az ottalvós programon a pizsamás felfedezők. A résztvevők újdonsült őslénykutatóként éjszakai műszakban ősmaradványokat kutatnak, leltároznak, dinólábnyomokat vizsgálnak, de az őscápát, a mamutot és a gyapjas orrszarvút is megismerik közelebbről. Az éjszakai programban a Da Vinci Learning TV csatorna díjnyertes oktató műsorainak segítségével pedig a dinoszauruszok világáról tanulnak egy interaktív élményóra keretében. A program végeztével a fogadócsarnokban kiállított 2 tonnás bálnacsontváz közelében alszanak a gyerekek.

„„Örömmel működtünk együtt a TV csatorna szakembereivel, s egy valóban különleges éjszakai ismeretterjesztő programot állítottunk össze.” – mondja Medzihradszky Zsófia főigazgató-helyettes. „Ezen az egyedülálló eseményen a kiállítások legfontosabb és legérdekesebb elemei mutatkoznak be, és ez a speciális összeállítás más program keretében nem elérhető.”

A Da Vinci Learning csatorna a szórakoztató interaktív ismeretterjesztés egyedülálló képviselője Magyarországon. Mostantól a program keretében a Természettudományi Múzeum kincseit is fel lehet fedezni éjszaka, a tervek szerint havi rendszerességgel. A pizsamaparti sorozat további állandó helyszínei a Tropicarium, a szentendrei Skanzen és az etyeki Korda stúdió, de a tavasz folyamán új helyszínekkel bővül majd a kínálat.