ELFOGADÁS – LMBTQ felolvasó maraton a Centrál Színházban

A Centrál Színház a maga sajátos eszközeivel küzd a társadalmi megbélyegzés, az igazságtalanság, az előítéletek ellen. A nagy sikerű előadásokban rendre megjelennek a fogyatékosok, a szegények, a kiszolgáltatottak és a melegek problémája még akkor is, ha a színház nem a konfliktusok kiélesítését, hanem a megmutatását tartja szem előtt.

f_cover

​Az előadásokban fontos szerepe van a humornak, az iróniának, ami mindig együttérző.

A Centrál Színházba az idén immár a harmadik felolvasó maratonra készülünk.

Május 9-én, összefogva a jogvédő és kulturális szervezetekkel, a magunk színházi eszközeivel szeretnénk kiállni az elfogadásért, a toleranciáért, az LMBTQ emberek állampolgári és párkapcsolati jogaiért. Meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer identitású emberek történeteit gyűjtjük össze. Írókét, költőkét, profi és alkalmi írókét egyaránt.

Szépirodalmi és személyes vallomásokat, újságban megjelent interjúkat, riportokat olvasnak fel a Centrál Színház színészei és művész barátai, hat órán át.

Barátilag és íróilag mellénk állt:​

Nádasdy Ádám, Szvoren Edina, Bán Zsófia, Lovas Nagy Anna, Gordon Agáta, Dunajcsik Mátyás, Gerevich András, Follinus Anna, Kiss Tibor Noé, Tóth Krisztina, Péterfy Gergely, Péterfy-Novák Éva, Kupa Julcsi, Erdélyi Tea

A művészek: A Centrál Színház társulati tagjai: Ágoston Katalin, Botos Éva, Borbás Gabi, Cserna Antal, Papp János, Pokorny Lia, Puskás Tamás, Rudolf Péter, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Mészáros András, Szabó Éva.

Kulka János, Kováts Adél, Szirtes Ági, Pálmai Anna, Bezerédi Zoltán, Für Anikó, Bíró Kriszta, Béres Ilona, Almási Éva, Balázsovits Lajos, Halmágyi Sándor, Takács Kati, Zsurzs Kati, Egri Márta, Hernádi Judit, Kútvölgyi Erzsébet, Igó Éva, Hegyi Barbara, Töreky Zsuzsa, Szalay Mariann, Gryllus Dorka, Lang Györgyi, Tímár Magdi, Stohl András, Lázár Kati, Katona László, Szalay Kriszta, Scherer Péter, Kovács István, Sajgál Erika, Falusi Mariann, Malek Andrea.

Együttműködő partnereink: Budapest Pride, Civil Művek, Háttér Archívum, Humen Média, LABRISZ Leszbikus Egyesület

Időpont: 2016. május 9., 18.00-22.00-ig, Centrál Színház

A belépés ingyenes!

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1002219643191652/

Forrás: Centrál Színház