Bende Tamás: HORZSOLÁS (könyvbemutató)

Bende Tamás: HORZSOLÁS (könyvbemutató)
2016.04.11. 19.00 óra
Trafó Klub

Vetítéssel és DJ-szettel megspékelt könyvbemutatóval ünnepli a költészet napját a Trafó. Bende Tamás első, Horzsolás című kötetbemutatóján Falvai Mátyás író beszélget a szerzővel, a vetítést és a zenét pedig Fillér Máté médiaművész biztosítja. Olyan verseket ígér a kötet, amelyekben bárki magára ismerhet: szerelem, elmúlás, mai Magyarország egyaránt témái a szövegeknek. Igen, ezek a versek képesek meghatni és felemelni az olvasót, képesek átadni szenvedélyt és bánatot, horzsolást és sebeket. És az örömöt is.” (Kemény István)

Bende Tamás

Bende Tamás

Bende Tamás a magyar irodalmi élet aktív szereplője, verset, kritikát ír, emellett az Ambroozia internetes irodalmi folyóirat szerkesztője. Tagja a József Attila Körnek, a Fiatal Írók Szövetségének a Köménymag irodalmi körnek. Szövegei nemcsak folyóiratokban, az R25 és a Hús és sakk antológiákban is megjelentek.

Első kötete a Parnasszus Kiadó Új vizeken sorozatában jelenik meg, a könyvet Kemény István a következő szavakkal méltatja a fülszövegben:

„A költészet csak egy pár érzés: gyerekkor, szerelem, félelem az elmúlástól. Pár boldog pillanat és néhány horzsolás. Ennyit variál a költészet évezredek óta. Más szóval csak a fontos dolgokkal foglalkozik. Ahogy ezek a versek is.

 Bende Tamás olyan témákról, helyzetekről ír, amilyeneket mindannyian ismerünk. Nem múló szerelem, lakásfelújítás, múló szerelem. Halpucolás, mai Magyarország, megbánás. Alaptónus a bánat. Bende elégikus költő. Nem ígér megváltást az olvasónak, még megoldásokat se, de nagy ráismeréseket, aha-élményeket annál inkább: „Jé tényleg! Hát ez velem is mindig így van!” „Nahát! Azt hittem, egy ilyen apróságon csak én bírok bőgni…„ Kemény István

Fillér Máté médiaművész a Memento Budapest projektet is jegyző Nemmivoltunk! képzőművészeti csoport oszlopos tagja, a VS.hu Mi van? videó-sorozatának alkotója, emellett Miller Fate néven dj-zik.

A szerző által dedikált verseskötet a helyszínen 30% kedvezménnyel vásárolható meg.

Moderátor: FALVAI Mátyás
Zene, látvány: MILLER Fate

Interjú Bende Tamásal a fiatal irodalomról és a pályakezdésről

http://kapcsolj.be/post/142069151616/podcastbendehorzsolas

http://parnasszus.hu/
http://www.ambroozia.hu/
http://fillermate.blogspot.hu/
https://soundcloud.com/millerfate

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/105688893160093/

Az esemény weboldala: http://trafo.hu/hu-HU/horzsolashttp://trafo.hu/hu-HU/horzsolas

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza