Látásmódok

Szerző: Tóth Ditta

Az országok közötti jó kapcsolatok ápolására igen jó terepet biztosítanak a művészetek, mert az alkotói lélekben lévő érzetek közvetítésével erősödhet annak a tudata, hogy legbelül egyformák vagyunk, érzékenyek, esendőek, szépre vágyók. Wolfram E. Knöfler és Charlotte Keller képzőművészek Látásmódok című közös kiállítása ezt a megtapasztalást hozták Budapestre.

Fotó: Titok Galéria

Fotó: Titok Galéria

A Titok Galériában nem ez az első nemzetközi tárlat, mégis különleges abból a szempontból, hogy az elismert német művészettörténész, Gerd W. Fiedler kurátori munkáját dicséri. Wolfram E. Knöfler festményein korunk elmagányosodott embertípusait tematizálja, ábrázolt alakjaival könnyen azonosulunk, ráismerünk szorongásaikra, elvágyódásaikra, szerepvállalásaikra. Charlott Keller terrakotta szobrai a gyermeki szépség idealizált reprezentációi, a harmónia-vágy művészeti kivetülései. Műveik, bár látásmódjukban különböznek, mégis remek kiegészítői egymásnak, üzeneteik hangsúlyosak maradnak.

[Galleries 383 not found]

Az eseményen részt vett Dr. Heinz-Peter Behr, Németország magyarországi nagykövete és Simonffy Márta, Terézváros humán ügyekért felelős alpolgármestere is. A megnyitóbeszédek alkalmat adtak egy rövid megemlékezésre is a nem régen elhunyt volt német külügyminiszter, Hans-Dietrich Genscher tiszteletére. A kellemes hangulatról a Gáspár Szilvi Jazz Duó gondoskodott.

A tárlat megtekinthető június 2-ig a Titok Galériában (Budapest, VI. kerület, Ó utca 12.).

Kapcsolódó cikk: Sichtweisen