Augmented City – Digital City Kick-off – 2016. április 8.

A kickoff esemény a Kitchen Budapest 2016-os éven átívelő YEAR OF AR tematikus programsorozatának első állomása: gondolatébresztő, diskurzisindító bemutató és beszélgetés a kiterjesztett valóság és a városi tér kapcsolatáról, az AR technológia művészeti felhasználásáról.

PLD_Parking_Lot_1C

Az este folyamán kihirdetjük az AC–DC (Augmented City–Digital City / The Space for Digital Creative Citizenship) residency programjának eredményét, emellett AR-facing installációkkal és témákkal készülünk.

Helyszín: 1092 Budapest, Ráday utca 30.

https://vimeo.com/159601028

PROGRAM:
▰16:00-tól AR spotting (Artlocator) városi túra biciklivel
találkozás a Madách téren > Telep > Tesla > Omnivore  > Trafó > KIBU
Gyertek mobillal és bringával, hogy a KICK-OFF eseményünk TALK & PARTY része előtt bejárhassunk a város kulturális helyein észrevétlenül lappangó kiterjesztett valóság tartalmakat az Artlocator biciklis túrájának keretében. Challenge up!▰ 18:00-tól prezentációk & open discussion

18:00 – 18:15 Sander Veenhof (Manifest.AR): How to know if  your world is augmented?
Sander Veenhof és Mark Skarek 2010-ben bevette a MoMA-t. A művészeti invázió (‘WeARinMoMA’) a pszichogeográfiai gyakorlatokkal foglalkozó a Conflux Festival keretében kapott ideiglenesen helyet a new yorki múzeum falai között. Olyan kérdéseket feszegettek, hogy milyen hatással van az AR technológia a privát és közterek érzékelésében? Megkülönböztethető-e még a kettő, vagy egy olyan szituáció felé közeledünk, amelyben az egyéni érzékelés révén a valóság egyre radikálisabban töredezik szét? A pszichogeográfia területén gyors változást idéz elő a technológiahasználat, amelynek következtében a koncentrációt és képzelőerőt igénylő szellemi képességek elvesztik jelentőségüket a fiktív valóságokat hipersebesen előhívó, GPS-alapú okostelefonos alkalmazások térhódításával.

Több: http://www.sndrv.nl/moma/

18:15 – 18:30 Lilia Haralampieva (bepart): Bepart – The Public Imagination Movement: Personal projects in public spaces via AR
Bepart – a “közösségi képzelőerő mozgalom” – a kiterjesztett valóságot használja, hogy megtöltse a várost művészettel, designnal, videókkal, hangokkal és szavakkal, hogy mindenki részt vehessen a tartalmak megalkotásában és beillesztésében vagy csak egyszerűen élvezze a mások által létrehozott alkotásokat szerte a városban egy tablet vagy okostelefon segítségével. Olyan koncepciók mentén dolgoznak, mint az “infoszféra” vagy digitális környezet és úgy használják az épített környezetet, mint a közösségi média falát, amire digitális üzeneteket illesztenek.

Több itt: https://bepart.net

18:30 – 18:45 Wessely Anna: AR is fun but also more than fun

18:45 – open discussion a meghívott résztvevőkkel
moderátor: Nemes Attila

▰ 19:00 – party & networking
dj: Lucia Udvardyova
vj: Csiszár Mátyás

Az AC-DC egy olyan innovatív nemzetközi projekt, amely négy európai partnerintézmény szövetségén alapul, amelyek tevékenysége a művészet és a technológia határterületein helyezkedik el. A kezdeményezés célja, hogy a legújabb technológiákat felhasználva a művészeti együttműködések- és a kulturális értékek kommunikációjának új formáit bátorítsa, és a közösségi alkotásokat digitális technológiákon (digitális szimulációk, serious gaming, kiterjesztett valóság) keresztül széles körben elérhetővé tegye.

Partner: Artlocator, Takomat, CIANT, X-OP
Támogató: Creative Europe programme, Európai Unió

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/192276991160722/

acdc_web

www.kibu.hu