Beri Ary és az „Időszedő” – Berencsi Attila zenés költői estje a Móra-múzeumban

A „Szerelem első vérig” című legendás film főszereplője, Beri Ary, azaz Berencsi Attila tart zenés költői estet a szegedi Móra Ferenc Múzeumban április 6-án, szerdán 19 órakor. Az „Időszedő” című koncertre megújult repertoárral készül a művész, aki zeneszerzéssel és versírással is foglalkozik.

Különleges estre hívja a „Szerelem első vérig” című kultuszfilm rajongóit a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Szerdán este 7 órától ugyanis a főszereplő, Berencsi Attila tart zenés költői estet „Időszedő” címmel a múzeum dísztermében: versei mellett gitárral kísérve adja elő saját szerzésű dalait.

Beri Ary már visszatérő vendég Szegeden. A film forgatásának huszadik évfordulóján, a 2015-ös Múzeumok Éjszakája színpadán adott nagysikerű koncertet, novemberben pedig festménykiállítása nyílt a Kass Galériában. A mostani alkalommal zenéi mellett verseivel is megismerkedhet a közönség.

Berencsi Attilát a Szerelem első vérig című, 1985-ös kultuszfilm kapcsán színészként ismerte meg az ország. Négy évvel később elnyerte a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál legjobb férfi főszereplőjének járó díját a Túsztörténet című filmben nyújtott alakításáért. Jelenleg főként zenészként és képzőművészként tevékenykedik: rendszeresen tart koncerteket, valamint több festménykiállításon is bemutatta alkotásait az elmúlt évek során.

berencsi_meghivo

Forrás: Móra Ferenc Múzeum
,