Gary Moore-emlékest az A38 Hajón

Külföldi és magyar zenészek fellépésével emlékeznek az öt éve elhunyt Gary Moore gitárlegendára hétfőn a budapesti A38 Hajón – közölték az MTI-vel a szervezők.

Az esten fellép Gary Moore testvére, a szintén ismert gitáros Cliff Moore, a Finnországból érkező Ben Granfelt énekes-gitáros, Henrik Freischlader német blues-rock zenész, valamint az angol énekes-gitáros Harrisen Larner-Main.

Magyarországot a koncertet nyitó Run For Power – Gary Moore Memorial Band, Somogyi Remig gitáros, valamint a külföldi fellépőket kísérő, a korábbi emlékestek alkalmával már megismert zenészek – Gudics Máté (ének), Lőrincz Viktor (basszusgitár, vokál), Borbély Zsolt (dob), Harmati Máté (billentyűs hangszerek) – képviselik.

Az immáron ötödik alkalommal megrendezett esten a fellépő zenészek felelevenítik a legendás ír gitáros ismertebb és ritkábban feldolgozott dalait, valamint Gary Moore zenéje által ihletett saját szerzeményeket is játszanak.

Gary Moore 2011. február 6-án hunyt el, lemezei és dalai generációkat érintettek meg. A zseniális gitáros több mint négy évtizedes pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI