Design aukciót szerveznek a Bartók Béla Boulevard-on! – Nemzetközileg elismert képző- és iparművészek kreációira lehet licitálni

Buda kulturális és szellemi központjában design kiállítást, majd a formabontó tárgyakból aukciót szerveznek. A május 6-8. között rendezett ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál keretében 11 neves művész vállalkozik arra, hogy a Bartók Béla Boulevard valamennyi „portáját” annak szellemiségéhez, hangulatához igazodva feldobja egy eredetileg oda nem illő tárggyal. A játékos formatervezés végén pedig a Gellért Szálló dísztermében rendezett design aukción elárverezik a kiállított tárgyakat, amelynek bevételét jótékony célra ajánlják föl a szervezők.

Eleven Tavasz_1 muvesz 1 porta (1)

Az ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál immár hagyománnyá vált projektje az 1 Művész 1 Porta, ahol nemzetközileg elismert képző- és iparművészek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, az alkotásra. Ennek színtere pedig Újbuda kulturális főutcája, a Bartók Béla Boulevard (BBB) galériái, design shopjai, kávézói és éttermei. Idén a rendezvény kezdete előtt, azaz május 6-át megelőzően a 11 felkért alkotó, azaz Csurka Eszter, Dömsödi Levente, Horváth Lóczi Judit, Karácsonyi László, Kárpáti Róbert, Korcsmár Eszter, Márián Gábor, Rácz Dániel, Szabó Csaba, Verebics Ágnes és Vági Flóra arra vállalkozik, hogy az artKRAFT által felajánlott izgalmas tárgyakból létrehozzanak egy olyan alkotást, amely a projektben résztvevő Bartók Béla úti helyek, vagyis a porták hangulatához, szellemiségéhez igazodik. A design tárgyak ugyanis itt lesznek kiállítva, megbolygatva a jól megszokott tereket.

Eleven Tavasz_1 muvesz 1 porta (2)Az elkészült kreációkat a BBB kiválasztott tereiben már az ELEVEN hétvégét megelőzően megcsodálhatja a nagyközönség, majd a fesztivál második napján, május 7-én a közönség licitálhat is az alkotók kiállított és más (a saját ars poeticáját tükröző) munkáira. A Kelen Anna, művészettörténész (Virág Judit Galéria) és Lublóy Zoltán, porcelántervező közreműködésével lezajló aukciónak és a hozzá kapcsolódó tárlatvezetésnek az önmagában is művészi értékű Danubius Hotel Gellért ad otthont.

A befolyt összeg jótékony célra, a szintén a kerületben működő, az eltérő fejlődésű csecsemők, kisgyermekek és családjaik komplex ellátását végző Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlják fel a szervezők, amely reményeik szerint hozzájárul a központ épületének felújításához és modernizációjához. (www.koraifejleszto.hu)

A felkért művészek mellett a nyílt pályázat győztes alkotói is helyet kapnak a Bartók Béla Boulevard-on. Március 31-ig még bárki pályázhat olyan designtermékkel, képzőművészeti alkotással, installációval, performansszal vagy előadással, amelynek központi témája a tudatos környezetépítés, és amely gondolatiságában illeszkedik a minden teret dinamizáló ELEVEN Tavaszhoz.

Eleven Tavasz_1 muvesz 1 porta (4)

Időpont: 2016. május 6-8.
Helyszín: Bartók Béla Boulevard (1115 Budapest, Bartók Béla út)
További információ: https://www.facebook.com/ELEVENdesignhetvege/?fref=ts

eleven_designhetvege_logo

Forrás: Eleven Tavasz