Family Affair: főszerepben a budapesti családok − közösségi színházi előadás a MU- ban

Önkéntes családok részvételével készül az olasz és belga művészekből álló Zimmer Frei alkotócsoport közösségi színházi projektjének negyedik, budapesti kiadása. A résztvevők személyes élettapasztalataiból merítkező előadás központi témája az anyaság.

Zimmerfrei_Family Affair

A SÍN Kulturális Központ szervezésében megvalósuló Family Affair április 15-én és 16-án 20 órától látható a MU Színházban.

ZIMMER FREI: FAMILY AFFAIR | Budapest
– dokumentumszínház / közösségi színházi projekt –

Bemutató: 2016. április 15. 20:00
További előadás: 2016. április 16. 20:00

A ZimmerFrei egy olasz és belga művészekből álló alkotócsoport, akik budapesti önkéntes családokkal dolgoznak együtt a Family Affair negyedik kiadásán. Az előadás az Open Latitudes Európa Kultúra Program részeként jön létre: két franciaországi helyszínen és Lengyelországban már megvalósult, a további epizódokra Portugáliában, Olaszországban, Belgiumban és Svájcban kerül sor. Magyarországi szervezője a SÍN Kulturális Központ.

A Family Affair közösségi színházi előadás, amely dokumentum-színházi elemekkel készül, és bemutatja egy mai család esszenciáját. Minden helyszínen más családi viszony, más „szereplő” kerül fókuszba. A budapesti epizód központi témája az anyaság, de szereplői nem csak anyák, hanem bárki, aki szívesen vállalta, hogy megosztja az alkotókkal és a többi résztvevővel az anyasággal kapcsolatos élményeit, gondolatait.

Minden család önmagában egy egyéni, különleges univerzumot alkot. Bárki mondhatja, hogy szakértője a saját családjának. A ZimmerFrei a projekt keretében olyan kérdéseket vet fel, mint: hány fajta családi felállás létezik? Milyen kapcsolatokat építünk ki a családon belül? Hol van a határ a közös élettér és a magánszféra között? Hogyan osztják be az időt? Milyen hatással van a szülők munkája a család mindennapi életére? Milyen családi mintákat épít majd a következő generáció?

A ZimmerFrei kollektíva a Family Affair előadásaihoz egy új multimédiás narrációt fejlesztett ki, ami a budapesti résztvevő családok élettapasztalataiból merítkezik. Az előadásban olyan fotó-, videó- és hanganyagoka is használnak, amelyek a kreáció során készülnek a résztvevő családok közreműködésével.

Koncepció: ZimmerFrei
Producer: Open Latitudes 3, SÍN Kulturális Központ
Dramaturg: Anna de Manincor, Anna Rispoli
Hang: Massimo Carozzi
Videó: Anna de Manincor
Koordináció: Trifonov Dóra
Tolmácsolás: Vidovszky Emma, Moharos Éva

Szereplők: Kozák Tibor, Simon Kata, Kozák Sára, Szmolka Orsolya, Raffael Mónika, Túri Miklós, Túri Miklós Levente, Kovács Andrea, Molnár-Kovács Éva, Artner Sisso, Artner Igor, Gábor Zsuzsa, Mertz Dénes

Támogatók: Open Latitudes 3 – az Európai Unió Kultúra Programja, SÍN Kulturális Központ, NKA

Forrás: MU Színház