Munkácsyt, Mednyánszkyt csodálnak az afrikai vadállatok

Szokatlan látogatók telepedtek le a szegedi Móra Ferenc Múzeum dísztermében: oroszlán, zebra, zsiráf csodálja a falakon lévő gyönyörű festményeket. Az állatok az Afrika-kiállítás bontása miatt kerültek ideiglenesen a díszterembe, ahol többek között Munkácsy és Mednyánszky munkásságával ismerkednek. Az Afrika-tárlat a múlt héten zárta be kapuit 26 ezres látogatószámmal.

Állatok az árvízi festmény csodálják

Hamm, bekaplak reneszánsz festmény

Zebra, zsiráf, oroszlán, víziló rohamozta meg a Móra Ferenc Múzeum dísztermét: a „kultúrakedvelő” állatok a múlt héten bezárt Afrika-kiállítás bontása miatt váltak műélvezőkké a Kultúrpalotában. Az állatokat ugyanis rövid időre, elszállításukig a díszteremben helyezték el a szakemberek, így a vadaknak lehetőségük nyílt hosszasan csodálni Munkácsy, Mednyánszky műveit vagy épp a monumentális méretű árvízi festményt.

Zebra

Oroszlán vs. Árpád vezér

A „Csak a jó meleg Afrika!” című kiállítás a múlt héten zárta be kapuit. A tárlatot több mint 26 ezren látták, a zárás napján pedig 1300-an voltak kíváncsiak az afrikai vadon titokzatos világára. A kiállítás lebontását már elkezdték a szakemberek, hogy mihamarabb megkezdődhessen a termekben a nagyszabású Pompeii-kiállítás építése. Az állatokat a napokban szállítják vissza „otthonukba” a múzeum munkatársai, többek között Szombathelyre és Nagykárolyba is.

Zsiráf

Oroszlánok őrzik Munkácsy Honfoglalását
Forrás: Móra Ferenc Múzeum