Nyílt Nap a Francia Intézetben

A Budapesti Francia Intézet csapata örömmel vár mindenkit március 19-én, szombaton a Francia Intézet nyílt napján, ahol megismerkedhetnek az intézet munkatársaival, épületével és tevékenységével. A Frankofón Fesztivál keretein belül megrendezett nyílt nap ebben az évben elsősorban a családokat szólítja meg. A szervezők sokszínű programmal várják az érdeklődőket: nyelvóra-bemutatók (gyerekeknek is), családi mozizás, gyerekprogramok, tájékoztató a franciaországi felsőoktatásról és a továbbtanulási lehetőségekről, irodalmi, művészeti és gasztronómiai programok. A felfedező kvízjáték résztvevői között értékes ajándékok találnak gazdára a nyereménysorsoláson!

A programok ingyenesek és szinte minden esetben kétnyelvűek, így nyelvtudás nélkül is érdemes ellátogatni a Fő utca 17-be mindazoknak, akik érdeklődnek Franciaország, a francia nyelv és kultúra iránt, tájékozódni szeretnének a nyelvtanfolyamokról, a franciaországi továbbtanulási lehetőségekről, vagy csak egyszerűen szívesen eltöltenének néhány órát francia környezetben.

Az idei Nyílt Nap érdekességének ígérkezik a március 18-án nyíló Vasarely-kiállításhoz kapcsolódó kreatív műhelyfoglalkozás valamint a Visart hallgatóinak a frankofóniát bemutató plakátkiállítása. A frankofón irodalom kedvelői személyesen találkozhatnak Grégoire Polet fiatal belga íróval, de lesz könyvajánló a Latitudes Könyvesboltban és természetesen a gasztronómia sem maradhat ki: a francia ínyenc termékeket árusító Le Gourmet de Bordeaux üzlet finom falatokkal várja a vásárlókat.

A gyerekek a Café Dumas szakácsaival Bénédicte tojást készíthetnek, Parádi Orsival kavicsfestő és ékszerkészítő kézműves-foglalkozáson vehetnek részt, a nap végén pedig megnézhetik a A Kis Herceg c. rajzfilmet az intézet mozitermében.

A korábbi hagyományoknak megfelelően a résztvevők egy kvízjáték keretében bejárhatják az épület minden helyszínét, az egyes állomásokon pedig  különböző kérdésekre kell válaszolniuk. A kvízjáték főnyereménye egy 40 órás francia nyelvtanfolyam. A rendezvény hivatalosan 14 órakor a tombolával, illetve az azt követő filmvetítéssel ér véget, az Intézetben működő üzletek azonban a szokásos szombati rend szerint tartanak nyitva.

További információ a Francia Intézet weboldalán:
http://www.franciaintezet.hu/budapest-hu/nyilt-nap-a-francia-intezetben-2/?lang=hu

Valamint az esemény Facebook -oldalán:
https://www.facebook.com/events/1666657916933159/

nyilt nap 2016

Forrás: Budapesti Francia Intézet