Március idusa játszóházzal és Afrika-búcsúval a Móra-múzeumban

Március 15-ét játszóházzal, tárlatvezetésekkel és ingyenes kiállításokkal köszöntik a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. Ez a nap pedig a búcsú ideje is lesz: a nemzeti ünnepen látható utoljára a „Csak a jó meleg Afrika!” című tárlat a Kultúrpalotában, melyet közel 25 ezren láttak.

jatszohaz_0315

Ingyenes játszóház és kiállítások várják az érdeklődőket a szegedi Móra Ferenc Múzeumban a nemzeti ünnep apropóján március 15-én. A gyermekek nemzeti színű lobogót, virágot, valamint huszár álarcot készíthetnek a kupolában, a felnőttek pedig óránként ajándék tárlatvezetéseken vehetnek részt az állandó és időszaki tárlatokon.

Ezen a napon zár az Afrika-kiállítás: az afrikai vadon különleges világát már közel 25 ezren látták, aki pedig eddig nem járt volna a tárlaton, az március 15-én még megteheti. A gyermekeket és felnőtteket maszáj ház, vadles, szurikáta-bújkáló, frissen „született” tanganyikai sügérek és izgalmas kalandok várják a kiállításon.

Afrika10

Március 15-én egész nap ingyenesen látogathatóak az állandó és időszaki kiállítások, a látványtárak (arany, néprajzi, természettudományi) belépőjegye pedig 500 Ft/fő, 1000 Ft/család lesz a Móra Ferenc Múzeumban.

Ezen a napon a Fekete ház és a Kass Galéria zárva tart.

MFM_marc15_programok

Forrás: Móra Ferenc Múzeum
,