Vilmos herceg és Kate egyik esküvői borát is a VinCE Budapesten választották ki – A 7. VinCE Budapest is tartogat jó ajánlatokat, újdonságokat

Érdemes lesz ellátogatni a régió legnagyobb boreseményére március 3. és 5. között, hiszen a VinCE Budapest Wine Show számos kivételes ajánlattal, különleges előadókkal és izgalmas kurzusokkal várja a látogatókat. Neves szakértők kalauzolják végig az érdeklődőket a borok világában, ahol egy belépőjegy áráért 1000 féle válogatott bort kóstolhatnak meg 182 pincészet kínálatából, amelyekből a kedvenceket online megrendelhetik, s a jegyárból 2000 forintot le is vásárolhatnak.

20120324-IMG_5740

Vilmos herceg és Kate esküvőjén felszolgált egyik borra is a VinCE Budapesten talált rá egy Master of Wine (MW). Sebastian Payne MW is vendége volt az egyik VinCE Budapest rendezvénynek, ahol alkalma volt számos kiváló minőségű bort megkóstolni, többek között a Prince Stirbey pincészet borát, amely annyira elnyerte tetszését, hogy rendelt belőle, és azóta is kapható Londonban, sőt a híres esküvőn is ezt a bort szolgálták fel. Így történt, hogy egy magyar vonatkozású, magyarok lakta területről származó bor is felkerült a menyegzői asztalra, s onnan a vendégek poharába.

A 7. VinCE Budapestre idén is válogatott pincészetek hozzák el kiváló boraikat, amelyeket a kóstoláson kívül a helyszínen online meg is vásárolhatnak. Egy belépőjegy áráért 1000 féle minőségi bort kóstolhatnak meg, ezen kívül mesterkurzusokon és workshopokon is betekintést nyerhetnek a borok világába, gyarapíthatják tudásukat.

Vince 2013_450

Master of Wine-októl tanulhatnak az érdeklődők

A borokhoz érteni ma már trendi dolog. A VinCE Budapest nagyközönség számára is nyitott mesterkurzusain – pénteken és szombaton – számos neves hazai és nemzetközi előadótól tanulhatnak és gazdagíthatják ismereteiket a borokról, miközben egy briliáns borsort is végig kóstolhatnak. Minden napra jut pezsgőkurzus, pénteken a tokaji pezsgők, szombaton a Mumm pezsgőház kínálatával. A hazai borok közül Szekszárd, Tokaj és Villány különleges tételei mutatkoznak be egy-egy kurzuson, de megismerkedhetnek a francia Rhône-völgye, Toszkána, Chile, vagy éppen Washington még felfedezésre váró boraival, neves szakértők előadásában.

Március 3-án nyit a VinCE online shop is

Az idei év egyik újdonsága, hogy a jegyárból 2000 forint levásárolható a rendezvény ideje alatt működő online shopban. A kóstolásokon leginkább tetsző borokat már a helyszínen megrendelhetik a látogatók, amelyet Magyarországon házhoz is szállítanak. A rendezvényre számos jó ajánlattal készülnek a kiállítók, amelyekből mindenki összeállíthatja saját kitűnő borválogatását. Az online shop a rendezvénytől tovább, március 3-tól 9-ig lesz elérhető, ahol többek között például több mint 90-féle rozé, 50-féle pezsgő, a borvidékek zászlóshajói, 20-féle szekszárdi bikavér és 25-féle cabernet franc között válogathatnak.

Vince_2014_hangulat_07

A By the glass® hazai premierje a VinCE Budapesten

Kezdje a programot a By the glass® teremben. A VinCE Budapesten mutatkozik be a világ első okostelefonnal kommunikáló boradagoló és -megőrző rendszere, amelyet itthon először a VinCE Budapest vendégei próbálhatnak ki! A By the glass® teremben 40 állomáson tölthetnek magyar fajtákból – furmint, juhfark, kékfrankos – tökéletes hőmérsékletű, mindig friss bort a poharakba, egyetlen gombnyomással.
A kóstolt borokat a By the glass® SmartWine applikációjával értékelhetik, megoszthatják ismerőseikkel, és adataik később is bármikor visszanézhetők.
A By the glass® terem a Corinthia Budapest Hotel földszintjén ideális lesz a VinCE Budapest kiindulópontjaként, a poharakat is itt vehetik át.

Idén először borász tehetségkutató a VinCÉ-n

A VinCE Budapest szakmai napján, március 3-án idén először mutathatják be boraikat vállalkozó kedvű borászok. A versenyzők rendhagyó módon, a bemutatott bor ízével, történetével, vagy akár a címkéjével kell meggyőzniük a neves szakértőkből álló zsűrit, hogy miért az ő bora a legjobb. A show műsornak is beillő Wine Star kurzuson a közönség is megkóstolhatja a bemutatott borokat, a műsorvezető Rákóczi Ferenc lesz.

MGB_7404

A szakmai nap végén a VinCE Awards díjat is átadják a borvilágot formáló legjobb ötletekért, leginspirálóbb példákért.

Forrás: VinCE Budapest