Ismeretlen férfikarok – Honvéd Férfikar, 2016. 02. 19., MTA

Felfedezni az ismeretlent a legizgalmasabb kalandok egyike. Erre hívunk minden zeneileg igényes és nyitott érdeklődőt 2016. február 19-én este 7 órakor a Magyar Tudományos Akadémia dísztermébe, ahol négy évszázad rejtett zenei kincseit tárja fel a Honvéd Férfikar.

Ismeretlen ferfikarokNémely szerző teljesen hiányzik a kóruskoncertek repertoárjából vagy azért, mert talán még a szakma előtt is jószerivel ismeretlenek, vagy pedig előadásuk magas színvonalú kórusénekesi tulajdonságokat kíván.” – ajánlja a hangversenyt Strausz Kálmán karigazgató, az est karmestere.

Richard Strauss: Liebe és Sibelius: Hymne című, ritkán hallott kórusdarabjai mellett felfedezhetik a XVI. századi ciszter világpolgár, Jacob Handl, azaz Jacobus Gallus motettáját, valamint a német kórusmozgalom két alapítója, Peter Cornelius és Friedrich Silcher műveit. Igazi csemege a Liszttel és Erkellel szoros szakmai barátságot ápoló, megszülető Zeneakadémiánkat egyik alapítóként szolgáló, a magát mindig magyarnak valló Volkmann Róbert: II. miséjének két tétele.

Ismeretlen férfikarok

Forrás: Honvéd Férfikar