Pannon Filharmonikusok: La Dolce Vita – Olasz filmzene Valentin napján

A „Dolce Vita” életérzést hirdetve idén olaszos koncerttel várja a Pannon Filharmonikusok azokat a szerelmeseket, akik zenével ülnék meg a romantika február 14-re datált ünnepét.

Giuliano di Giuseppe

Giuliano di Giuseppe

Valentin érzelmekkel átszőtt napja a zenekar számára mindig egy apropó arra, hogy − engedve a csábításnak − a komolyzene rendkívül változatos világának egy könnyedebb oldalát mutassa be. Az együttes ezeken az alkalmakon rendszerint a populáris műfajoknak nyújt kezet.

A 2016. évi Valentin-napi koncerten némileg rendhagyó, hiszen ezúttal a filmzene felé fordul, és olaszos dallamokat idézi fel a társulat, köztük Nicola Piovani zenei Oscar-díjat nyert muzsikáját Az élet szép című filmből, Ennio Morricone Oscar-életműdíjas filmzeneszerző jól ismert alkotásait a nevéhez fűződő westernfilmek és Az óceánjáró zongorista zenéjén keresztül. A hangversenyen elhangzanak majd Federico Fellini Az édes élet, az Országúton és az Amarcord című filmjeinek Nino Rota által komponált zenei részletei is.

A február 14-i hangversenyen a Pannon Filharmonikusokat Giuliano Di Giuseppe olasz vendégkarmester dirigálja, aki az elhangzó zeneművek némelyikének hangszerelője is egyben. A koncerten Patrizia Cigna szoprán énekesnő és Pierluigi Ruggiero gordonkaművész lesz az együttes szólistapartnere.

A Valentin-napi hangversenyre minden jegy elkelt.

A Pannon Filharmonikusok legközelebb március 3-án várja pécsi, felnőtt közönségét Horizont című hangversenyén, ahol Haydn Esz-dúr Trombitaversenyében bemutatkozik Boldoczki Gábor, az együttes rezidens szólistája, Bogányi Tibor vezető karmester pedig Bruckner nagyszabású VIII. szimfóniájában dirigálja a méretes fúvóskarral muzsikáló zenekart. Jegyek még kaphatók a Kodály Központ jegypénztárában személyesen vagy a www.jegymester.hu weboldalon.

Forrás: Pannon Filharmónia