A Borra-Valóért játszanak eurovíziós zenészek

Mozgalmas esztendő elé néz a népszerű gasztrofolk zenekar, a Borra-Való együttes. Tavasszal (az ötvenezres nézettséget meghaladó slágerük, a Szivárványszín a világ után) új videoklipet forgatnak, ezzel egyidejűleg fotózásra kerül sor, miközben eleget tesznek a számtalan meghívásnak, az új zenésztársakkal megújítva a hangzást és a repertoárt.

BorraValo-8238[1]

Almár Judit Almus, a Borra-Való együttes (www.borra-valo.hu) énekes-zenekarvezetője elmondta, a kisfilm első lemezük címadó szerzeménye, a népszerű kortársköltő, Lackfi János Asszony bora, ember bora megzenésített bordala alapján születik. A tavaszra tervezett feltételekre a szabadban kerül sor, a tervezett helyszínek között szerepel a Margitsziget.

A Borra-Való együttes Szivárványszín a világ című klipjét (Harmath Szabolcs és Harmath-Hodászi Klára zeneszerzők, valamint Duba Gábor szövegíró szerzeménye) a tavaly szeptemberi premier óta 51000-en látták a YouTube-on. A videót Kiss Jenő rendezte, vágta és fényképezte. Almus elmondta, nagyon örülnek a sikernek, és hálásak a (bor-) fesztiválok közönségének és a médiának, hogy ezt a kitüntető nézettséget elérhették.

Az együttes a közelmúltban némi átalakulást követően új tagokkal bővült. Így csatlakozott a formációhoz Horváth György, aki többek között a Besh o Dromban gitározott, illetve a 2011-es X-faktor–első Kocsis Tibor Irány az élet lemezcím-adó dalának egyik szerzője. Szerepelt (a Monsoon nevű zenekarával) a 2012-es Eurovízió elődöntőjében is, később közreműködött Gyurcsík Tibor 2013-as eurovíziós szerzeményében.

A Borra-Való együttest erősíti Győri Balázs basszusgitáros is. Az ötödik éve koncertező gasztrofolk zenekar az idei fellépésektől kezdve állandó együttes-taggal színesíti a (koncert-) mélyhangzást. A korábban a Pa-dö-dő és Sugarloaf együttesekben basszusozó Győri szintén megfordult az Eurovíziós Dalfesztiválon (a Sushi Train zenekarával), de dolgozott (mások mellett) Fehér Adrienn, Little G Weevil, a Colombre és Vörös István és a Prognózis lemezein. Az elismert zenészekből álló Borra-Való együttes friss felállása szerint így Almus „boszorkányos” énekét Lázár Zsigmond hegedűn, Horváth György gitáron, Győri Balázs basszusgitáron, Perger Guszty ütőhang­szereken kíséri.

A népdalok, a népies hangzású bordalok fülbemászó dallamvilága és a népszerű szövegek mosolyfakasztóan hatnak a közönségre, amelynek közös dalolás és „nagybőgőbe ugró” vigasság az eredménye. A virágos jó kedv a Borra-Való együttes február 27-i marcali koncertjén is garantált, amikor a VI. Borforraló Fesztivál programját gazdagítják. A közönség idén is számos „boros” rendezvényen találkozhat velük: május 7-én például a dévaványai Túzokfesztiválon, június 25-én az enesei Hagyományok Napján, vagy a július 8-i kiskunmajsai Zene, Bor, Garabó Fesztiválon.

Forrás: Borra-Való