Hodworks – bemutató a MU Színházban

Hód Adrienn több alkalommal is Európa legkiemelkedőbbjei közé választott és Lábán Rudolf-díjjal kitüntetett társulata új bemutatóra készül. A Grace c. előadás január 21-én és 22-én 19 órától látható a MU Színházban.

Hodworks: Grace
Bemutató: 2016. január 21. 19:00

További előadás: 2016. január 22. 19:00

Hodworks_Grace

„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.”

Hód Adrienn absztrakt tánca elérkezett a kimondott szó színházáig a kimondott szóig. A koreográfus által precízen vezetett helyzetek csillogó absztrakt revüként jelennek meg. Egy norma-mentes szertartás, közösségi gyónás, ahol négy kitárulkozó és pajkos revügörl pakol elénk lenyúzott és kicsontozott személyes élményeket.

élvezet és fájdalom mágiája,
rituális fürdés a rivaldafényben,
sűrű és hangos szenvedélytörténetek,
menetelés az eksztázisba,
elektronikus és klasszikus burleszk.

Alkotótársak és előadók: Marcio Canabarro, Cuhorka Emese, Molnár Csaba, Vass Imre
Dramaturg: Szabó-Székely Ármin
Zene: Bartha Márk
Fény: Mervel Miklós
Koreográfia: Hód Adrienn

Külön köszönet: Kormos Éva, Mizsei Zoltán, Sőrés Zsolt, Marco Torrice

Az előadásban meztelenség látható a színpadon.

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, OFF Alapítvány

A Hodworks társulatot 2007-ben alapította Hód Adrienn. Az együttes élén a koreográfus az elmúlt években fokozatosan fordult a narratíva nélküli cselekvés, a társadalmi szabályok relativitása, a határokra való rákérdezés felé.

A Pirkad c. előadás az ember fizikalitásának tárháza, ahol a nemek fokozatos jelentésvesztésével szembesül a néző, A halandóság feltételei az emberi esendőség, a mindennapi lét karikatúrája.

Egy Hodworks előadás nem alkuszik meg, nem akar tetszeni, a nézőt megkérdőjelezésre, kételkedésre ösztönzi.