Borjour Buborék – Pezsgők, champagne-ok és crémant-ok a Stefánia Palotában

A magyar pezsgőpincészetek színe-java megmutatja újdonságait a Borjour hagyományos évzáró rendezvényén, a Borjour Buborékon, amelyen számos champagne, crémant és egyéb habzóborféle is kóstolható lesz hétfőn a budapesti Stefánia Palotában.

Mivel a gyöngyözőborok és pezsgők népszerűsége egyre nő Magyarországon, a Borjour ismét a buborékos italok világát áttekintő rendezvénnyel zárja az évet. Idén a korábbinál nagyobb és impozánsabb helyszínre, a Stefánia Palotába költöztetik a rendezvényt, melyre mintegy 500 vendéget vár a mintegy 30 magyar borászati kiállító – közölték a szervezők az MTI-vel.

A korlátozott létszámú sétáló kóstolón kiállít többek között az etyeki Anonym pince, a villányi Csányi Pincészet, a soltvadkerti Frittmann Borászat, a balatonboglári Garamvári Szőlőbirtok, Gere Attila Pincészete Villányból, az etyeki Kertész Családi Pincészet, miklóscsabi pincéje Mórról, a köveskáli Pálffy Pincészet, a nadapi Szentesi Pince, a soproni Taschner Bor- és Pezsgőház, a Törley, valamint az olaszliszkai Vayi borászat.

A Borjour Buboréko sétáló kóstolóját Champagne Terasz egészíti ki, ahol élvonalbeli kereskedők mutatják be champagne-aikat és crémant-jaikat (Champagne borvidékén kívül termelt francia pezsgőiket).

Bővebb információ a rendezvényről a http://borjour.hu/borjour-buborek honlapon található.

Forrás: MTI