Csaknem 1500 hátrányos helyzetű gyerek láthatta az Operaház Kiskarácsony című előadását

Csaknem 1500 hátrányos helyzetű és mozgássérült gyerek láthatta a Magyar Állami Operaház Kiskarácsony című jótékonysági előadását, amelyet szerdán két alkalommal is bemutattak az Andrássy úti palotában. Az 1400 gyerek ajándékcsomagot is kapott az előadás után.

MTI fotó: Balogh Zoltán

MTI fotó: Balogh Zoltán

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az MTI-nek úgy fogalmazott: a lelkiismeretük miatt fontos, hogy hasonló jótékonysági rendezvényeket tartsanak.

„A mi intézményünk, főleg az Andrássy úti palota a pompáról szól. Sok olyan művészeti ág találkozik itt, amelyek energia-, idő- és pénzigényesek, következésképpen a jegyárak is magasak, így nem mindenki jut ide el, akinek szíve szerint itt lenne a helye. Ezért mindig törekednünk kell arra, hogy legyenek kiskapuk az olyanok számára, akiknek a pénztárcája nem tenné lehetővé, hogy eljöjjenek” – fejtette ki Ókovács Szilveszter.

Mint mondta, így, karácsony táján különösen fontos számukra a jótékonyság, megjegyezve, hogy a zenekar, a szólisták, a műszak a színpadon ilyenkor honorárium nélkül dolgozik.

A CBA-val már évek óta együttműködnek, a kismamáknak szóló matinéelőadásokon például ők biztosították az ajándék pelenkákat – jegyezte meg, hozzátéve, hogy az üzletlánc nagyon érzékeny és rugalmas partner.

Ókovács Szilveszter további jótékonysági programjaik közül kiemelte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal partnerségben szervezett aranyvasárnapi Diótörő-matinéelőadást, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) évek óta szokásos Erkel Színházas karácsonyozását, az operaházi főpróbák megnyitását a NOE-tagok, diákok, nyugdíjasok előtt, valamint az előadásokra váltható 500 forintos diákjegyeket.

Kitért arra is, hogy az újszülöttek ingyenes operaházi lemezt kapnak ajándékba; 2016-ban a Leánder és Lenszirom című gyerekoperát juttatják el DVD-n a családokhoz, 100 ezer példányban, határon túlra is.

Fodor Attila, az ajándékcsomagokat felajánló áruházlánc kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: magyar cégként kötelességüknek érzik a hátrányos helyzetű emberek támogatását. A mostani program, a Kiskarácsony az operaházi meghívással és az ajándékcsomaggal boldogságot szerezhet és erőt adhat a gyerekeknek, és ez mindennél fontosabb – hangsúlyozta.

Hozzátette, korábban éveken át támogatták a Minden Gyerek Lakjon Jól programot, idén pedig a Ments Életet Alapítványt támogatják kiemelten. Ez az alapítvány a súlyosan beteg gyermekeket segíti és a nemzeti vérkészlet gyarapításában játszik kulcsszerepet – fűzte hozzá.

Forrás: MTI
, ,