A Magyar Olimpiai Bizottság és a Design Terminál nyílt pályázatot hirdet – Tervezd meg Te Budapest olimpiai pályázatának arculatát!

A Magyar Olimpiai Bizottság a Design Terminál szakmai partnerségével, és a Magyar Telekom támogatásával nyílt pályázatot hirdet a budapesti olimpiai pályázat kisarculatának megtervezésére.

fotó_olimpiaipályázat

Budapest 2015 októberében – Los Angeles, Párizs és Róma mellett – hivatalosan is versenybe szállt a 2024-es nyári olimpia rendezési jogáért. A pályázati folyamat lehetőséget kínál, hogy a versengő városok bemutassák legfontosabb kulturális értékeiket, az olimpia szellemiségéhez való kapcsolódásukat, valamint hogyan használnák fel a rendezés jogát társadalmi és gazdasági fejlődésük elősegítésére, és hogyan járulnának hozzá a nemzetközi olimpiai mozgalom megújulásához.

A Magyar Olimpiai Bizottság a Design Terminál, a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős ügynökség szakmai partnerségével választja ki a budapesti pályázat arculatának tervezőjét. A zsűri három pályamunkát díjaz, valamint közönségdíjast is választanak. Az első helyezett 1 000 000 Ft + áfa pénzjutalom mellett elnyeri a MOB megbízását a budapesti pályázat nagyarculatának kidolgozására. A tervezői versenyt a Magyar Telekom támogatja.

A zsűri tagjai: Auth Attila, grafikusmester, a Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa; Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs vezetője; Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója; Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora; Fürjes Balázs, kormánybiztos, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának (KKBK) vezetője; Szabó Bence, kétszeres olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára; Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes.

A pályázat leadási határideje: január 15.

A pályázat részletei: olimpia.designterminal.hu

Forrás: Design Terminál