Egy fotókiállítás, amely életet menthet!

Különleges helyszínen, a Szent László Kórház egyik már-már romos, de legalábbis öreg, lelakott épületében nyílt meg Koszticsák Szilárd: Ilyen a box című fotókiállítása. Az MTI fotóriportere több hétig fényképezett a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán, ahol évente közel ötven gyermeket transzplantálnak. Optikáján és érzelmein átszűrve mutatja most meg az orvosok áldozatos munkáját és azt a küzdelmet, amit a gyermekek vívnak a gyógyulásukért.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

De Koszticsák képei nem csak azt mutatják be, hogy milyen az élet a kórházi osztályon és különösen a „boxban”, vagyis abban a steril, elkülönítő szobában, amelyben az csontvelő átültetést követő 2-3 hetes időszakban élnek az immunrendszer nélküli betegek. Bemutatja a kórház területén lévő Démétér Házat is, ahová a lábadozás időszakában szüleikkel költöznek. A gyakori orvosi ellenőrzések mellett itt a gyerekek már otthonos körülmények között tanulhatnak, játszhatnak, és együtt lehetnek szüleikkel, ami fontos lelki támaszt jelent a gyógyulásukhoz.

Egy fotókiállítás, amely életet menthet! Ez a felhívás olvasható a kiállítás meghívóján, és valóban: A Démétér Alapítványnak most lehetősége nyílt a Démétér Ház bővítésére, de ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, jelentős társadalmi összefogásra, anyagi támogatásra van szükség. Erre hívja fel a figyelmet az Ilyen a boksz című tárlat, amely december 20-ig tekinthető meg a Szent László kórház területén lévő 5/c pavilonban 8-12 óráig.

Forrás: presspresso
, ,