A Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház jóvoltából több száz hátrányos helyzetű gyermeket ajándékozott meg Miskolcon Joulupukki, az igazi finn Mikulás

A Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház szervezésében december 1-jén Miskolcra érkezett Joulupukki, az igazi finn Mikulás, aki közel 400, zömében hátrányos helyzetű gyermekkel találkozott a Színház falai között. Az eseményen a Miskolci Gyermekvédelmi Intézmény, a volt „Gyermekváros” lakói és az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény tanulói mellett Abaújszolnokról érkező hátrányos helyzetű gyerekek és Miskolc város nagycsaládjainak gyermekei is részt vettek. A különleges alkalomra a Színház egy ünnepi előadással is készült, amelyet Jancsó Dóra színművésznő rendezett.

Fotó: Somay Márk

Fotó: Somay Márk

„A Vodafone-nal való együttműködésnek köszönhetően ismét egy egyedülálló kezdeményezés született Miskolcon” – mondta Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. „Az ide érkezett gyerekek a Mikulás mellett a színház varázsát is megismerhették a Jancsó Dóra rendezte meglepetésműsor segítségével – tette hozzá.

Fotó: Somay Márk

Fotó: Somay Márk

„Hatalmas élmény volt a gyerekek számára, hogy életükben először találkozhattak az igazi finn Mikulással.” – mondta Molnárné Üveges Mária, a Miskolci Gyermekvédelmi Intézmény tagintézménynek vezetője – „Az intézményünkben élő állami gondozott gyermekek életében sajnos ritkán adatik meg, hogy színházba mehessenek vagy ajándékot kaphassanak, így ez egy igazán különleges nap volt a számukra.”

Fotó: Somay Márk

Fotó: Somay Márk

„A Vodafone Regionális Ügyfélszolgálati Központja immár 6 éve működik Miskolc városában, ezért minden lehetséges eszközzel igyekszünk elősegíteni a város gazdasági és kulturális életének fejlődését” – mondta Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója – „A Vodafone miskolci munkatársai évek óta támogatják önkéntes munkájukkal a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógia Intézményt, valamint a Miskolci Gyermekvédelmi Intézményt. Az elmúlt évek során kollégáink a 2 állandó partnerintézmény mellett összesen 10 intézménynek nyújtottak segítséget, közel 3000 óra önkéntes munka elvégzésével.

Fotó: Somay Márk

Fotó: Somay Márk

„Nagy öröm számomra, hogy a Vodafone életében hagyománnyá vált, hátrányos helyzetű gyerekek számára rendezett Mikulás ünnepséget idén Miskolcon, a Nemzeti Színházzal együtt szervezhettük meg”. – tette hozzá Major Péter – „A Vodafone és a Színház együttműködésének köszönhetően az elmúlt évek során már több száz hátrányos helyzetű gyermek élvezhette a színház különféle előadásait.”

marksomay_20151201_SMF_0140

Az együttműködés keretén belül a Vodafone 2014 nyarán 5 millió forintos támogatást nyújtott a Miskolci Nemzeti Színháznak, 2015-ben pedig egyedülálló ösztöndíj programot indított, amelynek célja, hogy fiatal színészek és balett táncosok számára megkönnyítse a kritikus pályakezdő éveket, és hozzájáruljon a színészek és táncosok művészi pályán tartásához.

Fotó: Somay Márk

Fotó: Somay Márk

„A Miskolci Nemzeti Színházban minden évben vendégül látunk csoportokat a miskolci gyermekvédelmi intézményekből, és a Gyermekkórházból. A színház művészei pedig hátrányos helyzetű diákokkal dolgoznak együtt több színházi programban is. Fontos, hogy milyen a gyerekek első élménye a színházzal kapcsolatban. Ezért nagy öröm számunkra, hogy Joulupukkival itt találkozhatnak a gyerekek, hiszen így újabb színházi élménnyel gazdagodnak a mikuláscsomag mellett” – hangsúlyozta a direktor. „Minden évadban számos mesedarab várja a Miskolci Nemzeti Színházban a gyerekeket, így idén például a Momo és a Lúdas Matyi című  zenés játékok, vagy akár a Miskolci Balett produkciói, a Diótörő, és a Hová lett Hófehér? című táncbeavató előadás” – emelte ki Béres Attila.

A Vodafone-ról
A Vodafone a világ egyik vezető mobilkommunikációs szolgáltatójaként öt kontinens 26 országában van jelen, és további 57 partnerhálózattal rendelkezik, több mint 454 millió ügyfélnek szolgáltat szerte a világon. A Vodafone teljes körű mobil telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt, beleértve a hang- és adatkommunikációt. A Vodafone Magyarország Zrt. 1999. november 30-án kezdte meg magyarországi működését.
A Vodafone Magyarország integrált technológiai szolgáltató, amelynek portfóliójában a mobilkommunikációs, mobilinternetes és szélessávú adatszolgáltatások egyéni és üzleti felhasználók számára egyaránt megtalálhatók.
A Miskolci Nemzeti Színházról
A Miskolci Nemzeti Színház a város polgárainak áldozatkészsége és néhány főúr adománya révén 1823. augusztus 24-én nyitotta meg kapuit, mint Magyarország első magyar nyelvű kőszínháza. A miskolci teátrum több mint 192 éve folyamatosan működik. A legnagyobb vidéki színházként öt játszóhelyen várja a nézőket: Nagyszínház, Kamaraszínház, Játékszín, Csarnok, mint kísérleti tér és a Nyári Színház. Klasszikus dráma, opera, vígjáték, operett, mind-mind megtalálhatók a repertoáron. Olyan művek, amelyek – bármely műfajban – komoly és fontos gondolatokat sugallnak, s a maguk eszközeivel kiteljesítik ezeket a gondolatokat. A Miskolci Balett révén pedig a klasszikus balett, a kortárs táncművészeti előadások és a gyermekeknek szóló táncbeavató is hangsúlyos szerepet kap minden évad összeállításában. A Miskolci Nemzeti Színház kiemelt célja a fiatal tehetségek pályájának segítése.
Forrás: Miskolci Nemzeti Színház
, ,